EAT&DRINK | 6 locuri din țară unde mănânci paste bune

La bază, suntem cu toții latini, așa că e normal ca din când în când să ni se facă poftă de o porție de paste gătite din ingrediente de calitate și după rețete originale. Vestea bună e că, tocmai pentru a satisface această poftă, există extrem de multe restaurante italienești în țară, iar în listă de mai jos vei găsi 6 locuri unde pastele sunt absolut delicioase:

București
Restaurant Ciao Niki 
Adresă: Strada Bocșa 4 
Contact: 0734.356.217

De la Ciao Niki n-ai cum să pleci dezamăgit, pentru că totul aici este o experiență. Mâncarea este delicioasă, Niki este extrem de prietenoasă și te face să te simți ca și când vă cunoașteți de ani de zile, locul arată exact ca un restaurant din Italia, poți cumpăra produse și pentru acasă. În plus, ți se gătește nu din meniu, ci după pofte.

Timișoara
Restorante Gamberetto
Adresă:Eugeniu de Savoya 18 
Contact: 0770.219.501Ristorante Gamberetto îi invită pe toți care trec prin Timișoara și sunt pasionați de mâncarea gustoasă să le încerce preparatele mediteraneene cu specific italienesc. Înainte de a te înfige în pastele de aici, nu o să regreți dacă încerci și aperitivele, iar după, va merge de minune și un tiramisu.

Iași
Dopo Poco 
Adresă: Palat 1
Contact: 0744.225.599Dopo Poco este un restaurant în Iași care nu mizează în exclusivitate de bucătăria italiană, ci pe un meniu variat, dar care se întâmplă să conțină și câteva feluri de paste foarte apreciate, gătite cu ingrediente de calitate și după rețete originale.

Cluj
Olivo Caffé
Adresă: Blvd. Eroilor 7 
Contact: 0732.331.099

Așa cum spune și numele, localul este în primul rând o cafenea, dar meniul de mâncare nu este deloc de neglijat, pentru că este plin de bunătățuri, iar pastele de aici sunt lăudate de toți cei care le-au încercat.

1.1 Dei Frati 
Adresă: Piața G. Enescu 16 și Magnolia (cartier Răcădău) 
Contact: 0724.216.028

1.2 Cucinino
Adresă: Diaconu Coresi 6
Contact: 0772.250.811

Când vine vorba de paste bune în Brașov, e greu de ales între Dei Frati și Cucinino, ambele sunt locuri care pregătesc pastele întocmai ca în Italia. Nu doar pastele sunt minunate aici, dar și atmosfera este una care dă un aer italienesc oricărui city break în Brașov.

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți