5 localuri din București care mizează pe designul nordic

Designul nordic sau scandinavic este unul care a devenit din ce în ce mai popular, nu doar printre localurile din București, dar la nivel mondial, datorită faptului că este simplu, curat, luminos și e întruchiparea ideii de „less is more”.
În capitală există destule locuri care își atrag clienții cu un astfel de design.

Iată doar 5 locuri din București în care să te simți ca într-o țară cu auroră boreală.

Frudisiac

Frudisiac este o mică cafenea ce a fost construită de la zero și gândită să arate întocmai ca un Swedish house barn. Este tapetată cu lemn deschis la culoare, iar acest lucru oferă senzația de confort pe care doar interiorul unei cabane de pe vârf de munte îl poate egala. Însă majoritatea lucrurilor de aici sunt de origine nordică. Treci pe aici pentru o cafea și un mic dejun gustos, dacă n-ai făcut-o încă.

Adresă: Intrarea Bitolia 4. Telefon: 021.231.0411

Sonder

Sonder este un loc nou în peisajul bucureștean, dar care nu se limitează la design nordic, ci servește chiar specialități nordice. Pe lângă o cafea bună, de specialitate, care provine de la La Cabra, celebra prăjitorie daneză din orașul Aarhus, mai poți încerca și unul dintre sandvișurile  Smørrebrød, tot de origine daneză, dar și alte bunătăți pentru care chiar merită să faci o plimbare până aici.

Adresă: Vasile Alecsandri 3. Telefon: 0771.581.083

Casa M60

Casa M60 e un mic bistro cu aer boem și un interior care te face să înțelegi cu adevărat ce înseamnă hygge - un adjectiv danez și norvegian frecvent utilizat, ce înseamnă „confortabil”, „plăcut”, „frumos”, „bun”. În plus, totul se află într-o frumoasă casă interbelică, într-un cartier vechi al Bucureștiului. Cafeaua e bună, la fel și mâncarea și serviciile.

Adresă: Domnița Ruxandra 7. Telefon: 031.110.0078

Bite

Bite e un alt bistro care arată foarte bine, dar unde nici meniul nu te va lăsa indiferent. Și cei de aici se laudă cu ingrediente de la producători locali și transformate în preparatele cu influențe nordice și condimente orientale. De asemenea, acest amestec nordic&oriental se reflectă și în designul plăcut al locului.

Adresă: Mătăsari 53. Telefon: 0730.375.500

Nicolai To Go

Un local micuț, cu aspect nordic foarte plăcut și cu mâncare excelentă este Nicolai To Go. E de trecut pe aici când ești pe fugă și vrei să mănânci ceva rapid, dar într-o atmosferă care să te relaxeze și inspire.

Adresă: Dorobanților 67. Telefon: 0741.600.006

Material realizat de Gruia Dragomir