Salut, Cluj | Câte ceva din sertarul cu gânduri

Suntem în cea de-a doua lună a lui 2020, dar suntem oare tot la fel de încrezători ca anul acesta o să fie anul nostru? De obicei, în ultima zi din an, în noaptea dintre ani sau poate chiar în prima zi a noului an ne spunem că anul acesta o să fac tot ce ține de mine să reușesc, o sa fiu o nouă persoană, dar mulți nu o spunem cu voce tare. De ce? Poate de frică să nu ne audă ceilalți, de teamă că nu o sa fie așa cum sperăm, iar succesul nu o să apară ca noul an, peste noapte...


Personal, nu aș putea să dau lecții de viață din propria mea experiență pentru că mai am cu siguranță multe de trăit și de simțit pe propria piele, dar îmi surâde ideea de a împărtăși cu voi câteva dintre gândurile mele...


Cu mult înainte ca eu să apar pe această lume, Winston Churchill spunea că "success is not final; failure is not fatal: It is the courage to continue that counts." ...credeți ca am putea noi să îl contrazicem? Eu, cel puțin nu fac asta și o să vă spun și de ce, în rândurile care urmează.


Succesul și eșecul sunt două extreme, dar sunt două extreme la care cei mai mulți dintre noi ne raportăm exclusiv, fără să punem accent pe ceea ce contează de fapt, și anume pe cum urmăm drumul care duce spre una dintre cele două direcții. Fie că vorbim de viața profesională sau cea personală, succesul poate fi scopul nostru final, dar e aproape imposibil să ajungem acolo, fără a ne lovi de provocări sau eșecuri. Ar trebui ca de la mic la mare să învățăm că lucurile care ni se întâmplă pe parcursul vieții, chiar dacă nu sunt tocmai așa cum sperăm noi, ne apar în cale cu un scop. Fiecare obstacol ne ajută să îl trecem mai ușor pe cel care urmează, la fel cum fiecare greșeală ne învață câte ceva despre noi, despre cei din jur și despre viață în general.


Atât succesul cât și eșecul pot fi trecătoare, așa că sfatul meu pentru voi, cei care citiți asta este să vă canalizați energia și resursele pe ceea ce simțiti că merită, ceea ce vă aduce bucurie și împlinire, iar rezultatul final va fi unul pe măsură.


E doar februarie, nu e tărziu să faci anul 2020 să fie anul tău!