5 locuri unde să mănânci un chebap bun în București

Kebab sau chebap sau chebab, indiferent cum l-am scrie sau cum i-am spune, acest tip de mâncare a devenit în ultimii ani unul dintre preferatele bucureștenilor, care au mai renunțat la shaorma și s-au reorientat spre treaba asta mai așezată și mai gustoasă / sănătoasă și care ne și amintește de ai noștri mici. Când te lovește pofta de un chebap bun, amințește-ți de lista asta:

Le Bab

Un loc mai fancy și care are un frate cu stele Michelin în Londra s-a deschis nu de mult timp în București. Îl cheamă Le Bab și face, printre altele, un chebap reinventat delicios și lăudat de toți cei care l-au gustat. Prețurile sunt peste medie, dar merită să treci măcar o dată pe aici, nu o să te lase indiferent.    

Adresă: Calea Victoriei 12A

Telefon: 0770.750.842

Efes


Pentru un chebap onest, gustos și făcut așa cum trebuie, Efes este locul perfect. Prețurile sunt bune, iar cei de aici pun pe grătar tot felul de bunătățuri pe care le servesc și cu o gamă largă de garnituri și salate.

Adresă: Nerva Traian 17 - 19

Telefon: 0737.018.590

Murad


Murad se află în apropiere de Piața Domenii și este unul care e plin aproape la fiecare oră a zilei sau serii. Chiar dacă decorul nu este chiar atractiv, chebap-ul de aici e unul pentru care oamenii se întorc constant, dar nici porțiile de mezze, tabule, babaganush, fate, hummus sau celelalte preparate la grătar nu sunt de trecut cu vederea.

Adresă: Str. Panait Istrati 101

Telefon: -

Edessa

Edessa este un restaurant turcesc din Colentina care are tot timpul grătarele încinse. Este un loc care a făcut istorie în București, pentru că e de 12 ani pe piață, și de multe ori toate cele 300 de locuri sunt ocupate. Mâncarea e bună și n-o să-i dezamăgească pe cei pasionați de bucătăria turcească. În schimb, decorul și atmosfera pot fi îmbunătățite.

Adresă: Colentina 281A

Telefon: 0735.636.363

Ali BabaAli Baba este un alt loc cu vechime în București și care te face să salivezi când treci prin zona Piața Muncii, pentru că tot timpul face ca pe aici să miroasă a chebap care sfârâie pe grătare. La fel ca și în cazul Edessa, lumea nu vine aici pentru decoruri, ci pentru mâncarea gustoasă și pregătită așa cum trebuie. 

Adresă: Mihai Bravu 213

Telefon: 0722.707.208

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți