5 filme nominalizate la Premiile Oscar 2020 pe care trebuie să le vezi

Dacă vrei să alegi un film bun, care a avut premiera în ultimul an, atunci lista cu filmele nominalizate la Premiile Oscar 2020 este unul dintre cele mai bune repere.

Așadar, iată 5 astfel de recomandări dintre filmele nominalizate: 

„Bombshell” - trei nominalizări la Premiile Oscar 2020 / în cinematografe din 10 ianuarie 2020

„Bombshell” este un film bazat pe povestea unuia dintre cele mai mediatizate cazuri de abuz sexual din State din ultimii ani și care a avut loc în cadrul unei cunoscute televiziuni americane. Filmul le reunește pe Margot Robbie, Charlize Theron și Nicole Kidman. Primele două primind și nominalizări pentru cea mai bună actriță într-un rol principal (Theron) și secundar (Robbie).

„Parasite” - șase nominalizări la Premiile Oscar 2020 / în cinematografe din 8 noiembrie 2019

Filmul „Parasite” a reușit să câștige premii la toate festivalurile de film importante și a devenit prima producție coreeană care a reușit să primească o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film. Filmul este o dramă familială, despre violenţa inegalităților sociale din Coreea de Sud, dar şi un thriller. 

„Joker” - unsprezece nominalizări la Premiile Oscar 2020 / în cinematografe din 3 octombrie 2019

„Joker” este cu siguranță filmul din 2019 despre care s-a vorbit cel mai mult. A stârnit polemici, a fost super lăudat, a câștigat premii și a doborât recorduri de încasări. Filmul prezintă o altfel de versiune despre originea unuia dintre cele mai cunoscute personaje negative din benzile desenate, una ancorată puternic în mecanismele meschine ale societății în care trăim. Este regizat excelent de Todd Phillips și interpretat magistral de Joaquin Phoenix, care face rolul carierei sale. 

„The Lighthouse” - o nominalizare la Premiile Oscar / a fost prezentat în România pe 19 octombrie, la Dracula Film Festival din Braşov

„The Lighthouse” este o superbă producție cinematografică, filmat în alb-negru, dar cu un efect halucinant asupra minții spectatorilor. Acțiunea filmului se desfășoară pe o insula din New England în anul 1890, unde doi paznici de far, Thomas Wake (Willem Dafoe) și Ephraim Winslow (Robert Pattinson), ajung să-și piardă mințiile sub efectul izolării.

„Marriage Story” - șase nominalizări la Premiile Oscar 2020 / pe Netflix din 6 decembrie

Filmul este un „Kramer contra Kramer” al zilelor noastre, o poveste a unei căsnicii care se destramă, dar, în același timp, a unei familii care rămâne împreună. Din distribuția filmului fac parte Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern, Alan Alda, Merritt Wever, Julie Hagerty și Ray Liotta. Johansson și Driver au primit nominalizări pentru cei mai buni actori în roluri principale, Laura Dern pentru rol feminin secundar și Noah Baumbach pentru scenariu. De asemenea, Johansson mai are o nominalizare la această ediție, pentru rol secundar („Jojo Rabbit” -  o altă nebunie de film, pe care n-ar trebui să-l ratezi).  

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți