EAT&DRINK | Unde bei o cafea de specialitate în țară

Ne aflăm într-o perioadă în care nu ne mai punem problema unde să găsim o cafenea bună, pentru că marile orașe sunt pline de cafenele de specialitate, ci pe care să o alegem.

Sugestia noastră e să încerci în fiecare zi o cafenea nouă și poți să începi cu aceste 5 locuri din țară. 

București - Origo 

Origo este unul dintre locurile care a ridicat cafeaua de specialitate la rangul de artă în România. Oamenii de aici se iau foarte în serios când vine vorba de cafea, pe bune. Printre altele, ei se descriu astfel: „Selecţia de cafele de origini şi metodele inovatoare de brewing oferă oaspeţilor o nouă experiență și un spectacol inedit al aromelor.

Adresă: Strada Lipscani 9. Telefon: 0757.086.689

Brașov - Croitoria de cafea 

Croitoria de cafea a devenit repede una dintre cafenelele de specialitate care e în minte oricărui turist care trece prin Brașov. De asemenea, i-a câștigat și pe brașoveni cu combinația de coffee shop, prăjitorie de cafea şi day-office, toate într-un spaţiu prietenos din centrul Braşovului. 

Adresă: Iuliu Maniu 17. Telefon: 0770.263.333

Cluj - Ibric Coffee Shop

Un mic coffe shop zen și plin de optimism, unde cafeaua de specialitate este alternată cu cea de origine. Nimeni dintre cei care le-au trecut pragul nu le-au dat o notă mai mică de 5, ceea ce este o garanție în plus a calității cafelei pe care o vei găsi aici. 

Adresa: Gheorghe Șincai 3. Telefon: 0741.165.041

Timișoara - Ovride Specialty Coffee

Ovride este cu siguranță unul dintre cele mai mișto locuri din Timișoara unde poți bea o cafea de specialitate. Poți lua aici și un mic dejun, acompaniat de poveștile despre cafea alea barista-ului de aici.  

Adresă: Lucian Blaga 6. Telefon: - 

Iași - The Beginning

La The Beginning se servește numai cafea proaspăt prăjită, pentru care aprovizionarea se face o dată la 10 zile. Locul arată foarte bine, perfect pentru Instagram, dar este și foarte aproape de Parcul Copou. Așa că poți intra aici după o plimbare prin parc, ca să te încălzești cu cafea deosebită în față. 

Adresă: B-dul Carol I, colț cu strada Oastei. Telefon: 0766.652.965

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți