ART STORE | Spania pe muzica de... operă

Februarie este o lună a iubirii. Inclusiv pentru artă.

Dar asta nu trebuie să o ştie şeful, îndrăgostit doar de arta trimiterii balonului pe lângă poartă, care o să vă tolereze însă absenţa, zâmbind că vreţi să celebraţi Ziua Îndrăgostiţilor ‘în afară’.

Valentin vă oferă alibiul perfect să lipsiţi nişte zile ca să vă manifestaţi dragostea. Pentru operă, de exemplu. Dar nu numai.
Unde?
Vă propun să alegeţi Spania!
La Bilbao sunt 15-16 grade, Ţara Bascilor (poate) încă n-aţi văzut-o, faceţi ‘undertourism’ în ‘low season’, iar Madridul merită revizitat oricând. De ce totuşi acum?

La Bilbao, e ultima şansă să vedeţi la Guggenheim instalaţia despre vrăjitoare realizată de irlandezul Jesse Jones pentru a 57-a Bienală de la Veneţia, Tremble Tremble, şi dacă tot sunteţi prin oraş, nu scăpaţi ABC Alfabetul Muzeului de Arte Frumoase, expoziţie aniversară de 110 ani, cu lucrări rareori expuse aparţinând a peste 200 de creatori, de la Gauguin la Delaunay.
La Bilbao mergeţi însă pentru... La Fanciulla del West, magnum opus-ul lui Puccini, care se joacă pe 15,18, 21 şi 24 februarie, cu soprana ucraineancă Oksana Dyka (Turandot în montarea lui Zeffirelli de la Met) şi tenorul italian Marco Berti în rolurile lui Minnie şi Dick Johnson. Un eveniment special, mai ales că la pupitru se va afla reputatul dirijor Josep Caballé-Domenech.

Reveniţi la Madrid - nu la aeroport - şi completaţi un combo ideal Puccini-Mozart fiindcă, între 17 şi 22 februarie (doar atât!), este programat un alt spectacol-eveniment, de data asta la Teatro Real: Flautul fermecat, în care Pamina este interpretată de Olga Peretyatko (capul de afiş al montării Pescuitorilor de perle a lui Bizet de către Wim Wenders la Berlin) iar amorezatul Tamino de Paul Appleby.

credit photo: Time Out

Un love-story clasic, două prezenţe încântătoare pe scenă, ce vă mai puteţi dori?
Păi... puteţi prinde la Prado până pe 16 februarie expoziţia de desene ale lui Goya dar, altfel, nu exageraţi cu obiectivele culturale.

Nu uitaţi că e vârf de solduri de iarnă, aşa că o plimbare de shopping este absolut justificată... după preferinte, pe Calle de Serrano sau pe Calle Gran Via. Gata, Valentine’s Day a rămas în urmă.

credit photo: We Are Pop Up

Şi dacă aveţi bilete la Operă pe 15 (Bilbao) şi pe 17 (Madrid), o ‘mini-cation’ din 14 până pe 18 vă va consuma doar 3 zile din concediu! Merită.

Ah, era să uit: nu uitaţi să cumpăraţi un fular cu Atletico Bilbao pentru şefu’! Tricou cu Real Madrid are deja. Sigur

Material semnat de Ioan Big, Publisher Zile și Nopți