3 to do cu Horia Ghibuțiu | Weekendul 14-16 februarie

Iată care sunt recomandările lui Horia Ghibuțiu :

Vineri, 14 februarie, or 20.30
Parasite, la Grand Cinema & More

Premiatul film coreean oferă divertisment, dar și profunzime - poate că această abilitate i-a adus producției asiatice lauri de la Cannes până în Cetatea Filmului. Cinefilii vor putea plescăi de satisfacție recunoscând laitmotive ale operei lui Alfred Hitchcock (trepte, ferestre prin care putem vedea ce se întâmplă etc). Un film cu și despre antiteze contemporane și vechi de când lumea, care ne învață cât de mult semănăm cu cei care nu sunt ca noi și cum ne parazităm unii pe alții.

Sâmbătă, 15 februarie, ora 20.00
Premieră - Matilda și groparii, la TNB


Matilda, de această dată, nu-mi mai scapi! N-am reușit să văd Piesa anului 2018 la Gala Premiilor Uniter, scrisă de ilustrul dramaturg și fermecătoarea jurnalistă dilematică Stela Giurgeanu, așa că voi merge la premieră, pentru a vedea un spectacol în regia lui Mircea Rusu, în coregrafia lui Lari Giorgescu și cu o distribuție promițătoare: Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieşu, Fulvia Folosea și Lari Giorgescu.

Sâmbătă, 15 februarie
Pe jumătate cântec, la Teatrul Odeon


Acest amuțitor spectacol nu este un One-Woman-Show, deși pe scenă vedem o singură actriță, e drept, care are capacitatea de a intra în pielea câtor personaje vrea ea fără să se repete. Este de fapt un Two-Woman-Show, pentru că piesa care ne prezintă o actriță completă, am numit-o pe încântătoarea Anda Saltelechi, e rezultatul unei munci în echipă. A actriței cu regizoarea, dramaturgul, portretista și pisicăreasa Cristi Bilciu, un om de teatru cu un potențial uriaș.

credit photo header: http://mihaelatulea.ro/