5 locuri din București cu clătite bune

Am tot vorbit aici despre locuri de ieșit pentru tot felul de plăceri culinare, dar am cam neglijat deserturile.
Așa că, de această dată îți propunem să descoperi 5 locuri din București unde poți mânca unele dintre cele mai bune clătite din oraș. Și, ca să fiu sincer până la capăt, unele pot fi și sărate.

Maison des Crêpes Romana

Primul loc care vine în minte oricărui bucureștean cu poftă de clătite este Maison des Crêpes, asta datorită denumirii, dar și a faptului că sunt de ceva vreme pe piață și au două locații în București. Vei găsi aici foarte multe sortimente, ceea ce înseamnă și că va fi dificil să alegi sau că va trebui să treci de mai multe ori pe aici, ca să le încerci pe toate.

Adresă: Mihai Eminescu 38

Telefon: 0770.802.524

Pancakes & more

La Pancakes & more găsești atât clătite americane, cât și crepes. De asemenea, ele vin decorate cu sosuri și ingrediente atât dulci, cât și sărate. E destul de greu să te hotărești la un singur sortiment, dar ăsta e un lucru bun dacă vii aici cu poftă de clătite, pentru că poți mânca și dulci și sărate.

Adresă: Lt. Av. Marcel Andreescu 15

Telefon: 0747.115.544

Madame B - Tea and Pancake House


Madame B este un alt loc perfect pentru un bruch cu clătite sărate sau dulci. Este și poziționat central, ceea ce înseamnă că după poți face și o plimbare prin buricul târgului. În plus, la Madame B vei găsi și o selecție de ceaiuri, dar și o atmosferă relaxantă.

Adresă: Splaiul Unirii 49

Telefon: 0746.030.670

 

Nominoë

Nominoë este un loc cu adevărat special pentru iubitorii de clătite, deoarece este prima „clătitărie-băcănie” bretonă din București (s-a deschis pe data de 17 septembrie 2018). Cei doi proprietari, Dana și Theo, au urmat o formare personalizată la „Ecole Creperie Le Roïc”, predată de Maestrul Patrick Rongier, iar clătitele de aici sunt reale delicatese. Neapărat de încercat, chiar dacă nu sunteți neapărat pasionați de clătite.

Adresă: Intrarea Veronica Micle 4

Telefon: 0742.538.837

Pio Bistro

Pio Bistro este un loc cu mâncare bună şi o atmosferă plăcută. La secțiunea de deserturi din meniu, ai destule opțiuni care să te facă să zici „Mmmm”, dar pancake-urile cu matcha sunt irezistibile. Le poți încerca fie la micul dejun, pentru că sunt destul de consistente, fie după un prânz mai light.

Adresă: Puțul lui Zamfir 2

Telefon: 0770.328.251

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți