PE GUSTUL NOSTRU | Shift: revizitat – fostul pub al hipsterilor, acum locul preferat al corporatiștilor

Anul trecut scriam despre o experiență neplăcută - una din puținele, dacă nu chiar singura, din câte țin eu minte- avute la Shift.
M-am dus să mănânc Chupacabra, un fel inspirat din street food-ul mexican, cu carne tocată, fasole și nachos, și am nimerit un bucătar într-o zi proastă.
Chupacabra era înecată în ulei și uitată prea mult în cuptor.
Dezamăgirea a fost mare în condițiile în care adaptarea asta bucureșteană a street food-ului Mexican - Nachos, cheddar, chopped meat, red beans, yogurt, tomatoes, hot pepper (mildly spiced, dish for 1-2) (600g) – la 39 de lei, este unul dintre marile mele răsfățuri la Shift și Alt Shift.

M-am trezit mustrat, inclusiv de prietenii care-s mari fani ai bucătăriei de la Shift. Așa că recent am revenit în gașcă la fața locului.
Eu însumi sunt un mare fan al bucătăriei de aici, așa că am decis să evit o repetare a episodului chupacabra și am ezitat între paste și coaste.

Profitând mârșav de faptul că unul dintre amici își comandase frigărui de berbec și urma să gust de la el, am ales paste. Nu pe cele primavera - Tagliatelle, tomatoes, mushrooms, zucchini, capsicum, broccoli, sweet cream, parmesan (450g) la 34 de lei, preferatele mele la Shift și Alt Shift, ci pe cele cu creveți, dovlecei și sos alb cu trufe, tot la 34 de lei.
Recunosc au fost un deliciu – ca orice dish în care bucătarul are inspirația de a potrivi gustul de trufe atât cât trebuie, fără să exagereze - dar, gustând și din farfuriile amicilor, mi-a fost greu să le termin așa că am luat jumătate de porție la pachet.

Am mai gustat și din pastele cu roșii uscate - Spaghetti, dried tomatoes, garlic, peperoncini, parmesan, olive oil (300g) la 28 de lei – și mi-am reamintit cât de important e la pastele simple ca bucătarul să înțeleagă necesitatea de a fierbe spaghetele al dente.

Frigăruile de berbec, pe care nu le veți găsi în meniul online, ci doar la fața locului au fost o surpriză mai mult decât plăcută. Carnea era friptă cât trebuie pentru a-ți da impresia aia că se topesc în gură, iar garnitura de cartofi și salata sunt fix ce și cât trebuie ca să completeze dishul de minune. O bere neagră la combinația de mai sus e recomandabilă pentru cei cu difestia bună. La desert v-aș recomanda, chiar și pe vreme friguroasă, desertul cald cu ciocolată și înghețată – 21 de lei.

Una peste alta, cum ziceam, Shift rămâne unul dintre locurile mele preferate din zona Lahovari, în ciuda câte unei experiențe mai puțin fericite pe care o am pe-acolo din an în Paști.

Material realizat de George Mihalcea