TOP GREEN | 3 locuri din București cu piste de alergat cu tartan

Alergatul este un sport sănătos, dar depinde foarte mult și de felul în care este practicat, altfel poate avea efecte inverse, dăunătoare asupra sănătății.
De exemplu, atunci când nu ai încălțămintea adecvată și alergi distanțe mari pe asfalt, pe suprafețe dure, îți poți deteriora articulațiile.
De aceea, este recomandat și de preferat să alergi pe piste de tartan, care amortizează fiecare pas, fie că e vorba de alergare viteză sau rezistență. Însă, din păcate, pistele cu tartan nu sunt atât de răspândite, nici măcar în capitală.
Iată, totuși, 3 locuri din București cu piste de alergat cu tartan:

Stadionul Dinamo

Având în vedere că se află într-o zonă care este traversată de unele dintre cele mai aglomerate bulevarde din oraș, e foarte posibil ca aerul de aici să nu fie cel mai curat, dar pista de alergare a Stadionului Dinamo este perfectă pentru a-ți testa rezistența, mai ales că, dacă obosești prea tare, ai la dispoziție destule mijloace de transport în comun ca să te întorci acasă.

Adresă: Șoseaua Ștefan cel Mare 7-9

Taxă de intrare: 2 lei pe oră

Stadionul Lia Manoliu 

În imediata apropiere a celui mai mare stadion din București (Lia Manoliu aka Arena Națională) se află și o pistă de alergare cu tartan. Ea aparține de Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, iar intrarea este gratuită. Acesta este și motivul pentru care este una dintre cele mai aglomerate piste de alergare. În plus, este recent renovată, așa ca arată foarte bine, ceea ce este un plus pentru pozele post-antrenament.

Adresă: Bulevardul Basarabia 41A

Taxă de intrare: gratis în intervalul 06:00 – 10:00 şi 19:30 – 21:30, dacă nu există alte evenimente sportive oficiale.

Stadionul Iolanda Balaș

Pentru alergătorii din zona de nord, cea mai bună opțiune este pista de alergare cu tartan a stadionului Iolanda Balaș, din zona Agronomiei. De obicei, pista nu este foarte aglomerată și este bine întreținută, iar acest lucru este un efect direct al faptului că intrarea costă. Un alt plus este și faptul că, fiind plasat într-o zonă verde a Bucureștiului, aerul de aici are toate șansele să fie mult mai curat ca în alte locuri.

Adresă: Bulevardul Mărăști 26

Taxă de intrare: 8 lei / zi sau 90 de lei / lună

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți