5 restaurante din București unde să mănânci fructe de mare bune și proaspete

Întotdeauna a fost o adevărată provocare să găsești fructe de mare bune în București. Motivul e simplu, ca să fie bune (și sănătoase) trebuie să fie cât mai proaspete. Există câteva localuri care au o aprovizionare foarte bună, dar cele mai multe îți vor pune în farfurie fructe de mare care au fost congelate săptămâni sau chiar luni bune de zile. Iată, așadar, 5 locuri unde poți fi sigur că vei găsi fructe de mare proaspete.

La Pescaderia

La Pescaderia poți cumpăra pește și fructe de mare pentru acasă sau le poți consuma acolo, la fața locului, gătite rapid. Atât peștele cât și fructele de mare provin direct din Port Villajoyosa, o comunitatea Valenciană de la Marea Mediterană. Totul este proaspăt și gustos, dar prețurile sunt pe măsură.

Adresă: Șos. București Nord 14

Telefon: 0770.770.710

Dancing Lobster

La Dancing Lobster vei găsi preparate din bucătăria portugheză, așa că poți testa aici diferite „petiscos”, precum: ameijoas a bulhao pato, camaroes a gulho, choco frito, pica pau, mexilhões gratinados, lulinha com molho verde. De asemenea, ai promisiunea că vietățile marine, ca-n emisiunile lui Jacques Cousteau, provin de pe coasta portugheză a Oceanului Atlantic și proximitatea Insulelor Azore, și nu sunt doar gustoase, dar și proaspete.

Adresă: Glodeni 3

Telefon: 0770.690.886

Raionul Floreasca

Raionul de Pește se recomandă drept „pescărie axată pe produse din pește și fructe de mare proaspete, de captură, alese din piețe specializate din zona Mediterană, Egee și Adriatică și livrate de trei ori pe săptămână. Pescăria oferă servicii gratuite de filetare și pregătire pentru gătit”. De asemenea, Raionul Floreasca integrează șapte concepte diferite din zona de food & beverages, un bar de pește și fructe de mare în care se vor servi numai preparate crude, un bar de stridii și șampanie și încă câteva pe care te lăsăm să le descoperi singur. 

Adresă: Calea Floreasca nr. 113

Telefon: 0757.535.004

Le Vivier

Le Vivier este un alt restaurant la care n-ai cum să te îndoiești de prospețimea fructelor de mare, deoarece întregul concept al localului este construit în jurul acestui aspect. Însă, acest lucru se reflectă și în prețurile de aici, care nu sunt chiar pentru toate buzunarele.

Adresă: Puțul lui Zamfir 22-24

Telefon: 0737.333.233

Mesogios Seafood Primăverii

Cu o vechime de peste 18 ani, Mesogios mizează pe savoarea bucătăriei simple și a ingredientelor proaspete. Preparatele de aici sunt pregătite după rețete de inspirație mediteraneană. De asemenea, cei de la Mesogios se laudă că redefinesc conceptul de fine dining și caută mereu să satisfacă gusturile oaspeților. Mai trebuie adăugat că prețurile sunt un pic mai piperate.

Adresă: Str. Heleșteului nr. 30

Telefon: 0722.200.232

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți