Povești din București |Titan - cea mai impresionantă stație de metrou din București, realizată prin înghețarea pământului

Stația de metrou Titan este unică în România, îți dai seama de acest lucru de cum cobori pe peronul de aici. Nu există niciun stâlp care să susțină tavanul curbat, iar treaba asta pare un adevărat număr de magie… de fapt, e doar o ingenioasă inginerie.

Adevărul e că această stație poate să-ți dea și un sentiment de anxietate, pentru că, dacă ești obișnuit cu metroul bucureștean, cu stațiile cu peroane înguste și tavane joase, Titan pare o deschidere ieșită din comun (pentru stilul arhitectural abordat de Metrorex), ce poate declanșa sentimente de agorafobie.

Tot din cauza deschiderii foarte mari, bolta de deasupra peroanelor şi a liniilor de metrou a reprezentat o mare provocare pentru acea vreme. Șantierul a început în anul 1977, abia după ce soții Ceaușescu și-au dat acordul, fiind impresionați de proiectul realizat de echipa de ingineri și arhitecți. Un alt aspect al acestui proiect inedit a fost tehnica folosită pentru realizarea stației, o soluţie de pionierat pentru anii ‘70 și care a fost folosită în România pentru prima oară chiar aici. Este vorba despre îngheţarea solului. Așa se face că pământul din această zonă, de sub parcul IOR, a fost transformat în permafrost timp de 90 de zile, prin injectarea de azot lichid direct în sol În afara țării această metodă a mai fost folosită la realizarea stațiilor de metrou din alte state, dar pentru România era o adevărată premieră. Însă, faptul că această tehnologie n-a mai fost folosită și pentru realizarea altor stații arată și că ea era ceva mai scumpă, deci nu reprezenta o opțiune reală pentru construirea magistralelor de metrou sub regimul comunist.

De ce a fost totuși folosită înghețarea solului aici? Din necesitate. Fiind vorba despre cartierul Balta Albă, răspunsul se găsește chiar în numele locului, pentru că terenul se afla pe locul unei foste bălți. Deci, era vorba despre un pământ mlăștinos, în care este foarte dificil să sapi tuneluri, deoarece acestea se pot surpa în orice clipă din cauza solului nisipos și mlăștinos. Prin înghețare, constructorii aveau suficient timp pentru a termina tunelurile din zona respectivă. Odată ce tunelurile a fost gata, riscul de surpare, după dezghețarea solului, a dispărut datorită formei lor cilindrice. Așadar, și forma stației, cu bolta imensă, are nu doar un rol estetic.

De asemenea, lucrările au durat 4 ani, în luna decembrie a anului 1981 stația Titan fiind inaugurată. Un termen destul de mare pentru un șantier din perioada comunistă, dar care acum pare un adevărat record. Mai trebuie adăugat și faptul că, de când a fost dată în folosință, stația de metrou Titan nu a fost niciodată renovată sau consolidată, iar acest lucru începe să se vadă, deoarece pe bolta de deasupra peronului au început să apară fisuri mari și care, în timp ce îi sperie pe călători, pe cei de la Metrorex îi lasă indiferenți…

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți