TOP GREEN | Cele mai bune 3 măști antipoluare pe care să le porți în București

De poluarea din aerul pe care-l respirăm în București nu prea ai cum să te ascunzi. Chiar și la metrou, în subteranul orașului, aerul este extrem de poluat, chiar și în parcuri, unde ești înconjurat de natură, aerul nu este tocmai sănătos. Nici măcar la tine în casă, dacă nu ai un purificator de aer, nu ești protejat de poluare. Așa că, în zilele în care aplicațiile de monitorizare a calității aerului îți arată că situația e pe roșu, ar fi mai mult decât indicat să porți o masca antipoluare, care să țină departe de plămânii tăi particulele PM 2.5 și PM 10, extrem de periculoase. Și, dacă în zilele cu grad ridicat de poluare faci sport (alergat / mers pe bicicletă) este chiar obilgatoriu să porți o astfel de mască, pentru că activitatea fizică intensă o să pompeze cantități duble de aer (murdar) în plămânii tăi.

Masca Omega antipoluare

Este una dintre cele mai ieftine opțiuni eficiente (mai ales că acum se află și la reducere). Acest tip de mască împiedică intrarea poluanților în plămâni, îmbunătățește calitatea aerului inhalat și te ajută să diminuezi efectele negative pe care aerul poluat le are asupra sănătății tale. Cel mai important aspect este că filtrul de carbon activ reține particulele PM2.5 și PM10, dar și praful, fumul, alergenii, gazele arse și ceilalți contaminanți din aerul inhalat.

Preț: 19 lei / redusă de la 45 lei

RESPRO Ultralight™ Mask

Această mască este una mai premium mai ales ca design și ca materiale. De exemplu, materialul folosit în masca Ultralight este un tip de material tehnic elastic, permeabil care permite feței să respire chiar și în condiții umede sau aride. Acest tip de mască are valve Powa Elite™, un clips incasabil pentru nas. În ceea ce privește filtrul, acesta e conceput special pentru cei care fac sport, Hepa-Type™, și este filtrul perfect pentru a filtra particule PM2.5,  prezente din plin în București. Prețul este destul de piperat.

Preț: 279 lei

Masca antipoluare Xiaomi Mijia M365

Undeva la mijloc, între prima opțiune și cea de-a  doua, se află masca Xiaomi, care are un aspect ceva mai urban fashion, dar și un filtru eficient și un preț accesibil. Nu opune o rezistență ridicată la respirație, ceea ce înseamnă că nu te va obosi atunci când o vei purta, iar filtrul are un spectru larg, inclusiv PM2.5 sau particule sub 1 micron.

Preț: 80 lei

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți