EAT& DRINK | 3 trenduri culinare care vor fi populare în 2020

Era clar încă de pe la sfârșitul anului 2019 că 2020 va sta sub semnul dietelor mai sănătoase. O să zici că în fiecare an s-a întâmplat asta, dar acum există mai multe opțiuni ca niciodată pentru a susține acest lifestyle pe care toți și l-au dorit, dar puțini și l-au permis. Nu doar că acum există aproape în fiecare supermarket un raion eco / bio, dar majoritatea restaurantelor au început să se concentreze mai puțin pe carne și mai mult pe feluri de mâncare bazate pe plante.

În plus, vegetarienii / veganii s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie în urma lansării documentarului Netflix „Game Changers” - sigur ai un prieten care l-a văzut și care acum te judecă când înfuleci un burger. Așa că haide să jucăm anul 2020 după regulile sale.

Beyond BurgersBeyond Burgers înseamnă burgeri fără carne, dar cu același gust, aceeași textură și cu aceeași cantitate de proteine. Sunt făcuți din mazăre, nu conțin gluten sau organisme modificate genetic.
Deja întreaga lume e înnebunită după ei, iar restaurantele din România au început să-i adopte. Se găsesc la Burger Van, dar poți încerca să-i faci și acasă, pentru că îi găsești nepreparați și la METRO.

 

Mai puțin alcoolMergând tot pe trendul healthy, lumea a început să bea mai puțin și mai calitativ, dar și să înlocuiască alcoolul cu alte băuturi interesante, cum ar fi apele cu vitamine, prezente într-o gamă din ce în ce mai diversificată peste tot, dar și cu cafele de specialitate.
Pe la începutul anului citeam chiar știrea că în Londra s-a deschis primul pub din lume care are în meniu numai beri fără alcool, se numește Brewdog AF.

Mai mult delivery, mai puțin going out în 2020
Cu atât de multe aplicații de food delivery, majoritatea românilor au început să mănânce mai mult acasă / la birou, e mai ieftin și mai comod. E un trend care a luat amploare la nivel global, iar fraza de „restaurante fantomă” a început să prindă din ce în ce mai multă tracțiune.
Înseamnă restaurante care se concentrează exclusiv pe delivery sau take-out și care produc feluri de mâncare pentru alte restaurante care-și doresc să externalizeze partea de delivery.

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți