De vorbă cu Pilbáth G. Attila, organizatorul „Tușnad Gastro Blues Fest”

Dacă cele două mari pasiuni ale tale sunt muzica și gastronomia, prima ediție ,,Tușnad Gastro Blues Fest 2020’’ te așteaptă între 19-21 martie în stațiunea Băile Tușnad într-un city break cum rar ai mai văzut.


Timp de trei zile, bucătari și muzicieni profesioniști se adună laolaltă și își propun să te răsfețe cu cele mai bune bucate și cele mai distinse preparate care reinterpretează tema din acest an: „redescoperirea gusturilor de altă dată”. Meniul o să fie acompaniat de cele mai bune vinuri din țară iar toate preparatele prezentate a festival vor intra în meniul restaurantelor în noul sezon turistic 2020.


Seara, după o zi de plimbare și degustat, te poți retrage la concertele de bluess găzduite de Centrul Multicultural ,,Laleaua’’ unde artiști din România, Belgia și SUA asiguă un program muzical aparte.


Pilbáth G. Attila, organizatorul festivalului mi-a vorbit despre acest eveniment: ,, Eu, personal, sunt un iubitor de blues și anul trecut m-am gândit împreună cu un prieten (care din păcate nu mai este între noi) să completăm nevoile de cunoaștere ale vizitatorilor noștri prin satisfacerea ofertei de evenimente culturale și ne-am gândit că ar fi interesant să organizăm în premieră un eveniment de acest gen, al cărui motor să fie  dorința de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât și zona (ca destinație de ecoturism) și gastronomia locală. Eu, ca și președinte a Organizației GeoEcologică ACCENT și manager al Destinației ecoturistice Băile Tușnad și împrejurimi, mi-am propus să avem un loc consolidat, cu o imagine și un profil clar de destinație de ecoturism, cu o ofertă diversificată și așa a luat naștere evenimentul „Tușnad Gastro Blues Fest”.Demersurile de funcționare ale acestui festival au implicat mult timp și dedicare, iar organizatorii speră ca publicul să dea o șansă evenimentului și zonei turistice unice prin existența singurului lac vulcanic din sud-estul Europei (Lacul Sfanta Ana) prin sutele de izvoare de ape minerale pentru băut și îmbăiat, prezența observatoarelor de urși (realizate de Bence Mate, unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură din lume), zona unde s-a reîntors și castorul (Castor fiber), specificul gastronomic ,,unde veți putea degusta mâncare secuiască ca la mama acasă’’, porțile de lemn și bisericile fortificate (simboluri ale culturii secuiești) și multe alte opțiuni de recreere activă. ,, Sub brandul Descopera Eco-Romania, destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile,  face parte din cele 7 destinații de ecoturism, ce ofertă numeroase produse și servicii, disponibile pentru iubitorii de natură, mișcare în aer liber, taifas cu localnicii și mâncare gustoasă.’’ a specificat organizatorul.


Abonamentele și biletele se găsesc în format electronic pe www.entertix.ro, www.myticket.ro, www.iabilet.ro  și în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou hypermarketurile Carrefour și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin curier oriunde în țară. 


 


Denisa Velicu, redactor