PE GUSTUL NOSTRU | Sara Green – dulciuri vegane fără sentimente de vinovăție

Continuăm periplul prin localurile cu bucătărie vegană

După Level Up-ul din zona Unirii, azi facem o oprire la Sara Green de pe Calea Victoriei, locul favorit al corporatiștilor vegani care lucrează în jurul Pieței Victoriei.

Până când m-am lăsat convins de colegi să fac o vizită la Sara Green, brandul a ajuns să numere vreo câteva locații, bitrou&street food - Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, Nicolae Caramfil și Aurel Vlaicu.

De câte ori ajung într-o cârciumă vegană, prima data cer burger, dacă au. Mă distrează nevoia asta a veganilor de a avea dish-uri tradiționale din zona carnivorilor. Bine, am înțeles, e o chestie de genul: uite, se poate și fără carne. OK. Dar tot mi se pare funny că găsești până și chicken nuggets vegane.

Revenind la cheeseburgerul vegan de la Sara Green Victoriei, recunosc, a fot o surpriză plăcută și mult mai aromată decât în alte locuri vegane. Mr. Cheesburger are cartofi dulci, mazăre, fasole roșie, soia, lăptuci sos de cheddar vegan și chifteluța clasică tip falafel – la 24 de lei, dacă mănânci la fața locului. Combinația de legume și condimentele sunt dozate de minune, chestier care mă face să spun cu mâna pe inimă că cel mai bun burger vegan gustat până acum e cel de la Sara Green.

Ca de obicei, marea mea bucurie în cârciumile vegane sunt dulciurile. Probabil fiindcă mă pot îndopa fără sentimentul de vinovăție care mă trage de mânecă atunci când mănânc dulciuri normale. OK, e o naivitate. Important e că, dacă treci pe la Sara Green, nu trebuie să ratezi tortul de bezea – 18 lei, cam scumpicel, dar ceva mai bun și dulce rar am avut ocazia să mănânc în zona Victoriei. Nici tortul de ciocolată cu fructe de pădure nu-i rău – 17 lei.

Și, dacă lucrezi în zona Victoriei, e bine să știi că la prânz sunt niște combo-uri satisfăcătoare.
În ziua în care am mâncat eu acolo, oferta cuprindea o ciorbă rădăuțeană (cu pleurotus în loc de carne) și un burger la alegere. Sunt de încercat și wrap-urile vegane: Hummus Wrap – 20 de lei, Amazing Veggie Wrap – 19 lei sau Hummus Moon – 15 lei. Există și ofertă de paste vegane: spaghete cu sos de caju și avocado – 26 de lei. La capitolul desert, eu mi-am propus să degust data viitoare Coconut Energy Bon Bons – 15 lei sau Whiskey Pralines – 15 lei.

Material realizat de George Mihalcea