TOP GREEN | 4 locuri din București unde să înveți un sport de contact

Sporturile de contact oferă numeroase beneficii celor care le practică, nu doar de ordin fizic, ci ajută foarte mult și psihicul.
Pe lângă faptul că antrenamentele sunt de o mare intensitate, iar acest lucru se reflectă pozitiv și în aspectul fizic și în sănătatea practicanților, este bine știut faptul că sporturile de contact te eliberează de stres, îți oferă mai multă încredere și te ajută să diminuezi șansele de a dezvolta anxietate sau depresie.

Așadar, iată 4 săli din București unde te poți apuca de un sport de contact:

 

Combatant MMA Club

MMA (mixed martial arts) poate părea un sport violent și periculos, dar nu este deloc așa atunci când ai antrenori dedicați și atenți, care să te învețe și să-ți explice cu răbdare toate mișcările complexe pe care le presupune acest sport. La Combatant MMA Club îl vei avea ca antrenor pe Tiberiu Florescu, un sportiv cu un palmares impresionant în sporturile de contact și despre care toată lumea are numai cuvinte de laudă. După câteva antrenamente aici vei ajunge să privești cu alți ochi meciurile din UFC sau Bellator.

Adresă: Bulevardul Expoziției 2, în incinta Citroen

Telefon: 0746.084.810

 

Absoluto Fighting Center

 

Absoluto este un „mall” al sporturilor de contact. Vei găsi aici antrenamente de MMA, Kickbox, BJJ, toate predate de sportivi care au câștigat numeroase titluri în sporturile de contact. De exemplu, antrenamentele de kickbox sunt predate Ionuț „Pitbull” Atodiresei, singurul sportiv român deținător al unei centuri WAKO-Pro. Ambele săli din București (Piața Unirii și Cotroceni) arată foarte bine.

Adresă: Splaiul Unirii 162

Telefon: 0775.637.041

 

Box Club Mircea

Box Club Mircea se laudă că este cea mai mare și dotată sală de box din București. De asemenea, oferă antrenamente de box pentru copii, pentru amatori, pentru fete, dar și pentru profesioniști. Având în vedere că este în apropierea Parcului Carol I, unele antrenamente au loc și în parc. Ține minte că există multe programe de fitness care-ți promit că-ți vor transforma corpul într-unul de boxer. Așa că de ce să nu faci chiar niște antrenamente de box pentru sănătatea corpului și a minții?

Adresă: Valerian Prescurea 26A

Telefon: 0775.637.041

 

Atos Jiu Jitsu

 

Școala de Jiu Jitsu Modern by ATOS Jiu Jitsu a fost deschisă în luna mai a anului 2016 din dorința de a aduce în România metodologie și condiții de antrenament de clasă mondială într-un mediu prietenos și potrivit practicanților de toate vârstele. Profesorii supervizori sunt Guilherme și Rafael Mendes, care conduc o academie de succes în California care a influenţat multe şcoli din întreaga lume. Jiu Jitsu este un fel de șah al sporturilor de contact, chiar dacă pentru un ochi neformat pare o zvârcolire. În acest sport totul are sens, iar tehnica este de cele mai multe ori mai importantă decât forța brută.

Adresă: Smaranda Brăescu 56

Telefon: 0754.854.878

Photo header: ripensia-sport-magazin

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți