Omul cu discurile | HIROMI – ”SPECTRUM”

Ajunși în lumea geniilor altruiste, care își alege atent oamenii, putem admira echilibrul pe care muzica acestora îl menține în relația dintre tehnică și emoție, dintre zbatere și rost.

Hiromi a arătat această formă mai ales pe albumele solo, cu pianul ca unică definiție artistică, singurul punct de atenție.”Spectrum” este un titlu potrivit pentru a descrie diversitatea muzicală și emoțională a acestui repertoriu lansat în 2019. Spectrul e atent structurat astfel încât varietatea de teme și de stiluri să se deruleze fluent, spectaculos și total accesibil. Când a înregistrat primul album de pian solo, ”Place to be”, în 2009, Hiromi a oferit imaginea unui capitol care se încheie, odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani, modurile prin care experiențele și timpul i-au format muzica. Și-a propus să repete acest demers o dată la zece ani, trasând un portret sonor al evoluției ei artistice.

Iat-o din nou singură cu pianul, pe acest strălucitor album, o panoramă a tuturor culorilor din sound-ul ei unic, cu întreg setul de calități în plină vibrație. Într-un nou moment definitoriu, Hiromi este un artist mai matur, mai apropiat de pian, permanent concentrat la extinderea spectrului.

Material semnat de Berti Barbera