5 localuri din Bucuresti care s-au mutat în online pe vremea Coronavirusului

În mod oficial, din cauza Coronavirusului, nu mai avem going out în România. Până acum știm că toată această situație va dura până la sfârșitul lui martie, dar se preconizează că măsurile impuse de autorități se vor prelungi și în lunile care urmează.
Pe această perioadă, toată lumea e îndrumată să stea în casă, în fața monitoarelor și să practice distanțarea socială. Mai multe localuri s-au adaptat situației și, în loc să dispară complet din peisaj, au început să-și facă simțită prezența în mediul online, prin live streaming sau alte metode. Deci, iată 5 locuri din București în care încă mai „poți să ieși”... virtual.  

Expirat

Clubul Expirat avea multe evenimente live planificate pentru următoarea perioadă, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acestea să fie anulate. Însă în zilele de 13 și 14 martie, cei din Expirat au făcut niște sesiuni de Expirat To Go, în care au pus la dispoziția fanilor muzica din club. E de așteptat ca acest lucru să se mai întâmple și în următoarele zile. Stai cu ochii pe ei!

Guesthouse

Și clubul Guesthouse s-a văzut nevoit să-și anuleze evenimentele programate, dar ei au ales să țină clubul deschis pentru câțiva DJ care vor pune muzică live de la pupitrul din incinta clubului. Primul astfel de eveniment care a fost transmis live pe Facebook a avut loc pe 14 martie, iar pe 21 martie urmează să aibă al doilea live stream al unui astfel de event, cu DJ-ii G76 și Dan Andrei. Deci, pe 21 martie, de la ora 21:00 ai program aici.

unteatru

Teatrul independent unteatru a fost primul loc din București care a trecut la strategia de sesiuni de #livestreaming pentru a supraviețui financiar acestei perioade. În timp ce locul și-a închis porțile, piesele de teatru de aici se vor juca în continuare, cu tot cu public… virtual. Cei de la unteatru au avut ideea de a vinde bilete la reprezentații ce vor fi transmise online. Feedback-ul a fost unul foarte bun, peste așteptări. Găsești pe site-ul lor toate detaliile și bilete pentru aceste reprezentații.

Qreator

Pentru a proteja sănătatea vizitatorilor lor, dar și a echipei, toate evenimentele de la Qreator din perioada următoare sunt anulate sau se mută în online. Spațiile pentru evenimente sau întâlniri nu mai pot fi rezervate până în 31 martie. Un prim eveniment care s-a mutat în online a fost concertul Vița de Vie, de pe 18 martie. Fii cu ochii pe ce mai anunță pe Facebook, pentru că vor mai urma astfel de evenimente online. 

POINT

Hub-ul cultural POINT și-a mutat și el povestea în online, dar nu cu live streaming de la piese de teatru, acelea au fost complet anulate, ci cu o serie de mesajele de la actorii și regizorii din familia POINT, sub formă de video-uri, gânduri scrise, fotografii, recomandări de cărți/filme/muzică… Așadar, intră pe conturile POINT de social media și vezi ce se postează pe acolo.

 Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți