#ZILESINOPTIACASA I 3 lucruri pe care să le faci acasă, cât ești în autoizolare

Zilele astea peste tot se vorbește despre autoizolare, distanțare socială, stat&lucrat de acasă. Este clar că, din cauza Coronavirusului, vom petrece toată luna martie (cel puțin) în casă. Pe de-o parte e trist, dar pe de altă parte e o ocazie să ne redescoperim, reinventăm și facem lucruri pe care până acum, din diverse motive, nu le-am făcut. Cum ar fi… 

YOGA

Dacă întotdeauna ai vrut să încerci Yoga, dar n-ai avut timp sau dispoziția necesară, acum e momentul. În plus, Yoga nu e chiar fitness, e mai mult stretching, asta înseamnă că nu e atât de solicitantă, și, în plus, ajută mult la psihic, de care trebuie să ai grijă în această perioadă tensionată. Instructorul argentinian Carlos L'Abbate, care predă cursuri de Yoga în București, oferă în această perioadă cursuri online gratuite. Așa că intră pe pagina lui de Facebook și vezi care e programul cursurilor online la Yogilates România.

Învață să gătești

Am văzut cu toții că românii au dat iama în magazine și au cumpărat tot ce au putut, și-au făcut provizii de făină, ulei, zahăr, mălai, cartofi, fasole, conserve de toate felurile, paste, orez etc. Însă nu doar românii au reacționat așa, ci toate populațiile din țările afectate de pandemia de Coronavirus. Este ceea ce se numește efectul „hamstering”, e nevoia de a-ți face provizii pentru a te simți în siguranță, pentru a avea un confort psihic care să te facă funcțional. Dar toate acele provizii trebuie gătite. Așa că e momentul cel mai bun să înveți să gătești. Pe Jamila Cuisine găsești foarte multe rețete explicate exact așa cum trebuie, așa că poți începe de aici. 

Vezi toate serialele/filmele pe care nu le-ai văzut până acum

Nu doar localurile s-au mutat în online, dar și cinematografele, care au anunțat că-și închid porțile pe o perioadă nedeterminată. De asemenea, premierele multor filme s-au mutat pentru toamna lui 2020. Deci, online-ul este acum baza. Bineînțeles, știm cu toții de Netflix și HBO Go, dar poate că nu toți știu și de platforma TIFF Unlimited, cu super filme, sau de faptul că Bad Unicorn, distribuitor de filme de autor, pune la dispoziție portofoliul de filme pentru 3$ / filme - adică cumperi un bilet virtual la cinema, care e valabil 72 de ore din momentul achiziționării.  

 Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți