Festivalul AWAKE este oficial anulat

AWAKE Festival, primul festival boutique din România urma să aibă loc în perioada 14-16 august pe spectaculosul Domeniu Teleki din Gornești, Mureș, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum:

  • JP Cooper
  • Asaf Avidan
  • White Lies
  • Dubioza Kolektiv
  • Viţa de Vie „În Corzi”
  • Asian Dub Foundation
  • Dimension
  • Camo & Krooked

AWAKE#4 avea să fie spațiul ideal pentru cei care doresc să evadeze din oraș, aglomerație și starea de indiferență.

Anul acesta AWAKE Festival trebuia să aducă în același loc acte artistice și activități speciale, de la cinematograful în aer liber la biblioteca din pădure, de la conversașii inovatoare pe teme importante găzduite de platforma de idei „Feed your Mind” până la concursul de instalații artistice de mari dimensiuni “ArtDoor”, într-un setup creativ și captivant.

Organizatorii festivalului AWAKE, primul festival boutique din România, au anunțat că cea de-a patra ediție a evenimentului este anulată.

AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului.

,,Cu imensă părere de rău vă anunţăm că ediţia din 2020 a festivalului AWAKE nu va mai avea loc.
Am luat această decizie dureroasă după o îndelungă analiză a contextului naţional şi internaţional din ultimele săptămani, a încetinirii până la stopare a vânzărilor de bilete, a îngheţării bugetelor de investiţii din partea partenerilor corporate, a amânărilor, reprogramărilor şi anulărilor de turnee care au început şi vor continua inevitabil. Mai mult decât atât, provocarea de a coordona în regim de autoizolare masiva desfăşurare de forţe pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a impactat puternic.
C
u echipe formate din zeci şi sute de oameni care lucrează activ în diverse departamente şi în mai multe oraşe, totul fără a ne putea întâlni, alegem să rămânem uniţi în această perioadă dificilă şi să punem siguranţa tuturor pe primul loc.
Ne pasă de comunitatea artistică şi de tot ce putem construi împreună pentru publicul nostru de la AWAKE. Cu siguranţă nu ne-am aşteptat la acest scenariu pentru cea de-a patra ediţie a festivalului, însă în acest context impactul socio-economic al pandemiei de Coronavirus COVID – 19 ne împiedică să putem oferi publicului un festival fără compromisuri. Încă de la prima ediţie a festivalului ne-am propus să livrăm o experienţă complexă, cât mai autentică şi imersivă.

Cu siguranţă acesta rămâne obiectivul nostru şi pentru ediţia AWAKE din 2021”, a declarat directorul festivalului, Laura Coroianu.

Biletele achiziţionate pentru ediţia din acest an a festivalului sunt în continuare valabile şi pot fi folosite pentru acces la ediţia de anul viitor. Cumpărătorii ce doresc returnarea contravalorii biletelor pot solicita acest lucru în punctele de la care le-au achiziţionat.