PE GUSTUL NOSTRU | Fine Store din Băneasa – fine drinks pentru bucureșteanul autoizolat în vremea pandemiei

În ultimii ani, în desele mele peripluri prin Brașov sau Cluj, am simțit, ca bucureștean, o mare frustrare legată de faptul că acolo găseam frecvent într-o rețea de magazine cu băuturi o mulțime de spirtoase fine foarte greu de găsit sau procurat în București: Tatratea-ul – știu, e o probă de curaj lichiorul ăsta – de exemplu. Sau Schwartzhog-ul, lichiorul de plante cu o istorie de 300 de ani, care a detronat de multă vreme Jägermeister-ul în topul preferințelor mele. Tot de la Brașov și de la Cluj mă întorceam, de multe ori, cu o rezervă considerbilă de Cachaça, un lichior brazilian distilat din sfeclă de zahăr, care stă la baza celebrului cockteil Caipirinha.

Nu se poate, mi-am zis, ca marele oraș, Capitala noastră, să nu aibă și el un furnizor de alcooluri fine care să satisfacă setea bucureștenilor autoizolați în aceste zile.

Și așa am descoperit, grație unui coleg, Fine Store, un magazin aflat prin Băneasa, pe Bulevardul Aerogării, de unde – în aceste vremuri în care ieși rar din casă– îți poți comanda online tot ce-ți poftește papila și gâtlejul în materie de alcool.

3 Tips de la Fine Store

  1. Nu rata o sticlă/două de Campari – bitter-ul milanez pe care aici îl găsești mai ieftin cu vreo 30% față de supermarketurile obișnuite.
  2. Încearcă, dacă n-ai gustat până acum, amaro-urile italienești, niște spirtoase care merg de minune ca digestive, după masă. La Fine Store găsești, la prețuri decente, Ramazzotti și Averna.
  3. Dacă ai gustat prin cluburile bucureștene romul venezuelean Diplomatico și, deși a fost dragoste la prima degustare, experiența asta ți-a cam subțiat cardul, e bine să știi că la Fine Store găsești Diplomatico la niște prețuri rezonabile.

Material realizat de George Mihalcea