Stilul în fiecare vacanţă

 

Stilul diferă de la persoană la persoană întrucât fiecare are o personalitate diferită, o altă perspectivă, gândire. În schimb toate femeile adoră să călătorească și mereu sunt pe gânduri ce ar trebui să poarte într-o vacanță pentru a arăta bine, dar și de a se simți în largul său. Astfel voi acorda câteva idei de ținute, culori, ajutându-vă să vă formați câteva păreri și cine știe, dacă vă voi convinge, veți ști unde să vă planificați următoarea vacanță.

Să începem! Am hotărât să încep cu una din țările care mie mi-au atras atenția încă din primele momente, nu doar din pricina construcțiilor istorice inedite, ci și a oamenilor care sunt o adevărată sursă de inspirație, culoare și energie, și anume încântătoarea Turcia. Construcțiile istorice, peisajele unice sunt desprinse parcă din altă lume, astfel te împing cu gândul că îți dorești să aparții acelei lumi, deci nu lăsa acasă rochiile, fustele vaporoase și viu colorate, dar nici ochelarii de soare.
Cappadocia îți poate oferi o experiență deosebită prin labirintelor subterane, fortărețelor, peșterilor, dar și numeroaselor orașe construite sub pământ. Un peisaj care îți oferă diferite oportunități turistice, cât și vestimentare, deoarece această regiune este situată pe coastele mărilor Mediteraneene și Egee, unde sunt favorizate hainele largi, care îți lasă corpul să respire.

O activitate după care multă lume tânjește este uimitoarea plimbare cu balonul cu aer cald, unde poți purta o rochie înflorată, oferind o pată de culoare locului, o pereche de sandale comode, o pălărie și ochelari de soare. Și ce poate să fie mai frumos decât adierile blânzi ale vântului care îți mișcă părul mlădios și razele călduroase ale soarelui, în văzduhul încântător al Cappadociei?!

Marele Templu, este un punct important când vine vorba de vizitarea acestei regiuni din Turcia din cauza labirinturilor, orașelor subterane care parcă te transportă în trecut și totul capată o altă aură. În cadrul acestui peisaj selenar, pot spune că se realizează cele mai bune poze posibile. Trebuie să porți doar o fustă în culori vii colorate, alături de un top deschis la culoare, care se integrează perfect în ținuta aleasă, și ca prin minune ai o poză de milioane pe care o vei urca cu siguranță pe Instagram.

Turcia este cunoscută pentru bazarele grandioase pe care le deține, astfel cu siguranță trebuie să-ți rezervi o zi pentru a le cutreiera, urmând să găsești în cele din urmă o ținută autentică care este formată din: un val, colier, cercei, salvari, coroniță pusă pe frunte și iminei. Toate acestea te vor face sa aparții locului, și îți va veni foarte greu să te desparți de el.

Dealurile roșii ridate asemenea volanelor unei rochii, cu care este presărată Cappadocia, te va introduce parcă într-o lume de poveste, prin locuințele mici și vechi săpate în lut din care parcă aștepți să iasă niște pitici. Te vei simți ca Albă ca Zăpada, într-o lume pitorească, unde trebuie să strălucești în rochii vibrante, cu o încălțăminte adecvată. În acest loc nepământesc este de evitat purtarea hainelor strâmte în favoarea elementelor emblematice feminine și anume rochiile, fustele care sunt foarte căutate.  

Turcia este tărâmul posibilităților, unde feminitatea este în floare, este potrivită pentru orice om, întrucât ai parte de monumente istorice, de mare, dar și dealuri. Astfel ținutele pot varia de la persoană la persoană, dar cel mai important este ca orice ai alege să porți, trebuie să te avantajeze și să te simți confortabil, urmând ca vacanța să se desfășoare exact cum îți dorești și cum ai plănuit.

Ana-Maria Filip