#ZILESINOPTIACASA I Excursie virtuală la NASA

Te-ai gândit vreodată că vei avea ocazia să vizitezi NASA? Probabil că nu, iar perioada în care trăim face ca această călătorie să fie și mai improbabilă. Însă bine cunoscuta agenție care se ocupă cu cercetarea aeronautică și aerospațială îți deschide porțile cu un tur virtual a două dintre cele mai faimoase centre. Selectează un tur și interacționează cu pictogramele pentru a vedea videoclipuri, imagini și experimente și teste în acțiune.

 

Centrul de cercetare Langley (LaRC) este cel mai vechi centru de teren al NASA și este responsabil pentru multe descoperiri științifice revoluționare. LaRC s-a ocupat de antrenamentul primelor echipaje de astronauți,   programe de simulare a gravitației lunare și programul Vikings conceput pentru explorarea planetei Marte. Turul virtual include simulatoare de zbor folosite în cercetarea aeronautică și a zborurilor spațiale,  fabricarea și montarea instrumentele pe care cercetătorii le folosesc pentru a realiza construcții spațiale, dezvoltarea și testarea acestora. Turul virtual poate fi accesat aici:  https://oh.larc.nasa.gov/oh/.

Centrul de cercetare Glenn este considerat și cel mai important dintre centrele de teren ale NASA. Centrul Glenn proiectează și dezvoltă tehnologie inovatoare pentru a promova misiunile NASA în domeniul aeronauticii și explorării spațiale. Centrul are singura facilitate de cercetare a gravității zero concepută pentru a efectua teste într-un mediu cu gravitație redusă. A susținut cu succes cercetarea pentru programe de nave spațiale echipate din Statele Unite și numeroase proiecte fără pilot. Atât facilitatea, cât și alte locații de cercetare le puteți vizita în turul virtual: https://www.nasa.gov/glennvirtualtours.

Și dacă ce ai citit până acum nu este pe placul tău, NASA are o altă soluție pentru tine: Centrul Spațial Houston a realizat o aplicație care oferă o experiență unică cu tururi virtuale și audio, hărți GPS, filtre selfie și experiențe de realitate augmentată.

Centrul Spațial Houston și-a propus să ușureze modul prin care putem învăța despre știință și explorarea spațiului. Pe măsură ce participi la tur, poți afla câteva elemente uimitoare despre istoria explorării spațiale, precum și ce se întâmplă în prezent, dar și ce este planificat pentru viitor. Poți explora Luna, urmări lansarea lui Saturn V și multe altele, toate cu puterea realității augmentate. Cu ajutorul tehnologiei de navigare și a GPS-ul, ai ocazia să cercetezi pe cont propriu și să găsești atât nave spațiale, cât și roci marțiene. Calendar de evenimente din interiorul aplicației îți va permite să fii la curent cu fiecare demonstrație sau eveniment special al centrului spațial.

Aplicația se numește Space Center Houston și este gratuită. Poate fi accesată pe App Store și Google Play.

 credit photo :https://playtech.ro/
#2001: A Space Odyssey (1968) – de Stanley Kubrick 

Teodora Bratu