5 cocteiluri de primăvară recomandate de mixologul Albert C. David

Dacă la mai toate ieșirile tale în oraș alegeai să bei cocteiluri, poate ai auzit și de Bacardi Legacy Cocktail Competition, concurs care începe local, în diferite țări și se termină într-o finală globală la Miami. Anul acesta, un brașovean va reprezenta România în competiție pe coasta Americană de Est cu un coctail personal numit Straw Fedora. Poți să citești interviul cu Albert C. David aici, după ce îți prepari una din băuturile de primăvară pe care le recomandă:French 75- Numit după arma preferată a francezilor în Primul Război Mondial, băutura lui  Harry MacElhone datează din 1915 şi e un amestec de gin, şampanie, suc de lămâie şi zahăr.


Clover Club- O băutură puţin mai tânără ca Prohibiţia americană. Conţine gin, suc de lămâie, sirop de zmeură şi albuş de ou.


Daiquiri- O băutură cu baza de rom, căruia i se adaugă sirop de zahăr şi suc de lămâie sau lime.


Russian Spring Punch- Cocteil englezesc din anii ’80, creat de Dick Bradsell la o petrecere unde a vrut să minimizeze costul alcoolului. Conţine votcă şi lichior.


Mint Julep- O băutură asociată cu Sudul SUA, popularizată în  Washington, D.C., conţine whisky, gheaţă zdrobită, zahăr şi mentă.


Sursă foto copertă