Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 07/04/2020
Film / Streaming Muzică

STREAMING | Reputaţia unei zeiţe americane: TAYLOR SWIFT

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii STREAMING | Reputaţia unei zeiţe americane: TAYLOR SWIFT Share STREAMING | Reputaţia unei zeiţe americane: TAYLOR SWIFT


Citește și:

Percepută încă peste Ocean ca o cantautoare de Americana şi nu de muzică Pop datorită rădăcinilor sale Country, câştigătoare a 10 premii Grammy şi a 29 de American Music Awards, deţinătoare a 6 recorduri mondiale în Guinness Book, filantroapă şi militantă activă pentru Equality Act, Taylor Swift este, la numai 30 de ani, o ‘zeiţă’ idolatrizată de majoritatea covârşitoare a americanilor!

Tânăra cântăreaţă – la noi în cinematografe ca Bombalurina în Musical-ul Cats – care a fost #1 în 2019 pe lista Forbes Celebrity 100, devansându-i, printre alţii, pe Ed Sheeran, Messi sau Ronaldo, şi-a văzut – era inevitabil – viaţa personală pusă constant la microscop deopotrivă de fani, presă şi colegi de breaslă, iar scandalurile şi controversele nu aveau cum să lipsească.

Dar despre ascensiunea lui Swift la stardom şi atacurile la reputaţia ei puteţi afla mai multe din Miss Americana, documentarul Lanei Wilson ce a avut premiera la Sundance în ianuarie şi poate fi vizionat acum pe Netflix. Cât despre modul în care muzica ei a fost afectată, Taylor Swift ne-a ‘vorbit’ prin albumul ei Electropop din 2017, Reputation, mai sumbru şi mai profund decât precedesorul său 1989, inspirat mai mult ca sound de Synth Pop-ul anilor ’80.

Ca document vizual, din etapa Reputation ne rămâne una dintre cele mai spectaculoase producţii TV de concert din ultimii ani, Taylor Swift: Reputation Stadium Tour, un Netflix Special filmat pe stadionul AT&T din Arlington de realizatorul londonez Paul Dugdale, faimos pentru colaborările cu Rolling Stones, Adele, Paul McCartney, Ed Sheeran sau Coldplay.

STREAMING | Reputaţia unei zeiţe americane: TAYLOR SWIFT

Filmarea este antologică nu doar pentru modul în care reuşeşte să surprindă cum zecile de mii de fani rezonează cu piesele lui Swift ci şi prin impresionantul design al întregului show de care a fost responsabil Baz Halpin (Jennifer Lopez, Pink, Cher, Christina Aguilera), de la fântânile arteziene şi efectele pirotehnice inovativ coregrafiate la acrobaţii aerieni şi costumele create de Jessica Jones.

STREAMING | Reputaţia unei zeiţe americane: TAYLOR SWIFT

sursă photo:Wikimedia Commons

Muzical? “Întotdeauna am compus cântece gândindu-mă la versuri, la simţăminte şi la melodie, cu speranţa că vor fi capabile să trăiască dincolo de orice formă de producţie, stil sau gen în care eu le-aş putea apoi îmbrăca, care să îţi placă şi să te facă şi pe tine să le cânţi din străfundul sufletului.” zice Taylor Swift înainte de a aborda Dancing With Our Hands Tied în varianta acustică, iar asta spune totul despre modul ‘altfel’ în care şi-a conceput playlist-ul introspectiv. 

Un concert must-see, indiferent de propriile preferinţe muzicale.

 de Ioan Big

sursa photo header: Vh1 India

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută