Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/04/2020
Evenimente Festival

EUROPAfest 2020 se muta din mai in iulie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii EUROPAfest 2020 se muta din mai in iulie Share EUROPAfest 2020 se muta din mai in iulie


În urma anunţului din 6 aprilie 2020 al preşedintelui României, prin care a decretat prelungirea stării de urgenţă din cauza pandemiei de Coronavirus cu încă o lună, jmEvents, organizator de evenimente muzicale internaţionale, vine cu următoarele precizări:

Festivalul Internaţional EUROPAfest, aflat la ediţia a 27-a şi Bucharest Internaţional Jazz Competiton, aflat la ediţia a 14-a, evenimente anuale destinate muzicienilor profesionişti şi publicului larg a decis suspendarea concertelor programate pentru luna mai 2020 şi mutarea lor într-o altă perioadă.

Evenimentele vor fi reprogramate în a doua parte a lunii iulie, dar confirmarea datei depinde de evoluţia stării generate de Coronavirus atât în România, cât şi la nivel european şi mondial, ţinând cont că festivalul EUROPAfest reuneşte artişti din toată lumea.

Festivalul Internaţional EUROPAfest prezintă anual peste 300 de muzicieni de jazz, blues, pop şi clasic din Europa, SUA, Australia, Canada, Singapore şi alte ţări. Unic în România, în 2005 EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE / Europe’s finest festivals, titulatura oferită de Comisia Europeană şi Parlamentul European.

Bucharest Internaţional Jazz Competition,  manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, este cotat între primele 3 concursuri de jazz din Europa. Fiecare ediţie include concerte, concurs, jam sessions, workshop-uri, masterclasses.

În această perioadă am avut ocazia cu toţii să conştientizăm că fără muzică, film, carte, teatru, pictura, fotografie… fără artă şi cultura… izolarea în spaţiile individuale ar fi fost aproape imposibilă.Ne dorim că momentul revenirii artiştilor pe o scenă adevărată şi bucuria de a ne afla alături de public într-o sală de concerte să fie cât mai aproape.

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută