#ZILESINOPTIACASA I Cum îți faci cumpărăturile fără să ieși din casă, pe timpul autoizolării

Trăim vremuri la care nimeni nu s-ar fi gândit cu doar două luni în urmă.

În ultima perioadă, pandemia de Coronavirus ne-a schimbat radical viețile. Întreaga Românie s-a autoizolat și cu toții #stămacasă pentru a ne proteja, dar și pentru a-i proteja pe cei dragi. De aceea e important de știut că putem evita complet ieșitul din casă, pentru că până și cumpărăturile pot fi livrate chiar la ușa ta.

București

 

În București există mai multe alternative pentru delivery de cumpărături, dar vom menționa doar două acum: Bringo și Cumpărături la ușa ta. Primul este o aplicație de delivery contra cost, doar prima comanda e gratuită, după costă 20 de lei pe delivery. Alegi magazinul de unde vrei să cumperi, adaugi produsele în coș și plasezi comanda, iar în 90 de minute cumpărăturile îți sunt aduse la ușă. Cumpărături la ușa ta este o inițiativă civică, care funcționează cu voluntari, pentru a ajuta persoanele aflate în imposibilitatea de a se deplasa, să primească alimente și produse sanitare, pe toată durata epidemiei de coronavirus. Livrarea este gratuită, se plătește doar contravaloarea cumpărăturilor. Îi găsiți la un search pe Facebook.

Cluj

 

Beard Brothers e frăția bărboșilor cu spirit de inițiativă, care își doresc să schimbe mentalități prin implicarea activă în societatea civilă și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel. În vremea Coronavirusului, ei vin în ajutorul comunității clujene, făcând cumpărături pentru persoanele în vârstă, de peste 60 de ani, și cele cu probleme de sănătate și vulnerabile la COVID-19. Îi găsiți pe Facebook sau la numărul de telefon 0744.969.748. Se plătesc doar cumpărăturile, livrarea e gratuită.

Timișoara și Iași

 

Asociația Studenților la Construcții a început o campanie pe Facebook, pentru ajutorarea bătrânilor (persoane de peste 50 de ani) și persoanelor vulnerabile în această perioadă de pandemie. Prin voluntari, ei livrează gratuit cumpărăturile de alimente și medicamente. Pentru Iași există numărul de telefon: 0741.662.653, iar pentru Timișoara există numerele de telefon: 0731.461.364 și 0723.083.293

Brașov

 

Brașovenii își pot face cumpărăturile de la Kaufland, dar fără să iasă din casă. Acest lucru e posibil datorită unui parteneriat între lanțul de hypermarket-uri și Glovo, parteneriat care e valabil în multe alte orașe din țară. Taxa pentru livrare este menționată în aplicație, în momentul în care plasezi comanda.

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți