Stilul în fiecare vacanţă: Olanda

STILUL, un singur cuvânt căreia i se atribuie atâtea înțelesuri în funcție de spiritul de observație al fiecărui pasionat de modă. El poate exprima în primă fază măiestria de a îmbina culorile, țesăturile, materialele cât și croiurile, adică pur și simplu artă. Dar pe de altă parte poate sugera și o cromatică complexă prin punerea împreună a culorilor, nuanțelor reușind să-ți faci o ținută care să te reprezinte în totalitate.

Să începem! Continuăm lista țărilor și a propunerilor vestimentare, cu frumoasa și înflorata, Olanda. Supranumită “Țara Lalelelor” este considerată un tărâm vibrant, colorat și cel mai important înmiresmat. Dacă, Olanda se regăsește pe lista țărilor pe care urmează să le vizitezi, îți spun sigur că ai dat lovitura și că ai făcut o alegere foarte bună.

          credit photo:http://travel.descopera.ro/

 

Kinderdijk îți pune la dispoziție un monument Unesco, dar și una din emblemele acestei țări și anume MORILE DE VÂNT.

Pentru această locație desprinsă dintr-o poveste cu zâne, eu îți recomand să porți o rochie îmbulinată, cu o pereche de teneși și să nu uitam de accesoriul preferat al femeilor, ochelarii de soare. Sau foarte ușor ai putea să porți o pereche de blugi, cu un top viu colorat, pentru a surprinde printr-o simplă poză farmecul locului.

Keukenhof este unul din cele mai frumoase parcuri naturale din lume, unde se pot găsi și admira un tărâm al lalelelor în miniatură. Priveliștea, plimbările printre rândurile de lalele, nu-ți oferă doar o stare de bine, cât și cea mai fabuloasă poză pe care ai făcut-o până acum.

credit photo: Larisa Costea

Pentru a realiza poza mult dorită, trebuie să ai și o ținută adecvată compusă din: o rochie vaporoasă deschisă la culoare care îți conferă cu siguranță o înfățișare angelică, pe care o poți asorta fără probleme cu o pălărie supradimensionată din paie. Și ca prin minune ești întruchiparea mirifică a unei zâne care se află în țara înmiresmată și viu colorată a lalelelor.

Iar vacanța în Olanda, nu se poate încheia altfel, decât să vizitați și frumoasa capitală a acestei țări, și anume extraordinarul Amsterdam. El este popular pentru piețele impresionante de flori, dar și a centrului său în care de cele mai multe ori ajungi să te plimbi fără a avea o destinație prestabilită, deoarece într-o secundă te poate fermeca prin casele vechi cu fațade parcă din turtă dulce. Astfel stilul vestimentar o poate lua razna din pricina multitudinii de combinații și de culori, urmând să vă ofer unele din cele mai divine sugestii.

 În primul rând, ai putea să valorifici portul feminin prin purtarea unei rochii în dungi (alb cu roșu), o pereche de ochelari de soare, dar și o pereche de adidași albi, pentru a-ți face plimbarea prin centru, mai ușoară și plăcută. În al doilea rând, poți să alegi să te plimbi printr-un parc tocmai când totul a revenit la viață și este înflorit; unde ai putea să te asortezi cu decorul, purtând un pulover alb sau deschis la culoare larg, cu o pereche de pantaloni negri.

Olanda poate fi definită drept o țară care deține locuri spectaculoase, frumos înmiresmate  și viu colorate, o regiune exact pe placul femeilor. Într-un cuvânt este un loc unde ținutele pot varia considerabil de la persoană la persoană, și pot scoate la iveală cea mai frumoasă latură a ta. Deci încearcă, poartă și visează!

Ana-Maria Filip