Kinedok pun la dispoziție un voucher pentru vizionarea online gratuită a câtorva filme din catalogul edițiilor trecute

Kinedok este un program unic în Europa, ce constă într-o rețea de 7 țări partenere (Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România), coordonată de către Asociația One World Romania în strâns parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului – One World Romania. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii. Particularitatea acestui program constă în organizarea proiecțiilor sub forma de cineclub în spații neconvenționale și cât mai accesibile publicului de pretutindeni pe tot parcursul anului. Proiectul aduce în atenția publicului românesc filme documentare creative, autohtone și internaționale, în marea lor majoritate inaccesibile publicului în afara proiectului și a celorlalte programe ale Asociației One World Romania.


„Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor, și altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea unui film devine o experiență comunitară. Publicul are ocazia sa se implice activ în discuții cu regizori, protagonisti si alti invitati locali, și să rămână astfel conectat atât la actualitatea românească cât și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.“.În perioada aceasta trebuia să aibă loc cea de-a 6-a editie a programului KineDok Romania, însă din cauza situației actuale, evenimentul s-a reprogramat pentru a doua jumătate a anului. Pentru ca așteptarea să fie mai ușoară, One World Romania și partenerii KineDok din cele 6 țări pun la dispoziție un voucher pentru a viziona online gratuit 17 filme din catalogul edițiilor trecute.


Intră pe site-ul www.kinedok.net până pe 30 de aprilie și folosește codul Kine2019_Dok2020 pentru a vedea câteva dintre cele mai îndrăgite documentare din ultimii ani.Puteți explora standardele contemporane de normalitate în “Un film autist normal” - un documentar candid, câștigător la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava 2016 și câștigătorul trofeului One World Romania 10 în 2017, iar cei pasionați de istorie sunt invitați să descifreze necunoscutele trecutului comunist și cum el încă ne influențează prezentul în documentarul “Bestia e încă vie”, care a fost prezentat în numeroase festivaluri precum IDFA și ZagrebDox 2016. Deși evenimentele sportive au fost anulate, puteți înca urmări sporturile preferate în documentare precum “Roboțelul de aur” - povestea fascinantei Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, care în ciuda unei copilării violente a ajuns multiplă campioană europeană și mondială. În acelaști timp amatorii de muzică se pot delecta cu filmul “Ceață peste râu”, ce urmărește trei cântăreți de jazz extraordinari care se confruntă cu îmbătrânirea și, implicit, pierderea faimei de odinioară. Un documentar care are o mare relevanță în perioada aceasta este și “Sfârșitul lumii”, nu pentru că ar anunța cu adevărat sfârșitul lumii, ci pentru că arată cum conexiunea umană chiar și de la distanță ne poate salva de la izolare și singurătate.