Mișcare în sufragerie cât #stămacasă: antrenamente de MMA, fitness, yoga, power walking

În ultima perioadă am descoperit cu toții câte talente ascunse avem: ne putem face singuri pâine acasă, gătim mai ceva ca la Master Chef, medităm, citim ca și când ar urma un examen și consumăm filme mai ceva ca un critic de la Cannes.
E bună și autoizolarea asta la ceva, până la urmă. Așa că de ce să te oprești aici. Îmbunătățește-ți și antrenamentele fizice!

Flotările și abdomentele sunt bune, dar cum ar fi să înveți 20 de moduri în care poți face genuflexiuni, să faci shadowboxing cu un campion la MMA, să faci power walking cu unul dintre cei mai buni coregrafi din România sau să te antrenezi cu una dintre cele mai apreciate antrenoare de fitness de la noi?

Power walking, fitness și dans cu Florin Fieroiu

 

Este unul dintre cei mai renumiți și apreciați dansatori și coregrafi din România. Lucrează la multe teatre din țară, printre care și TNB, dar este și profesor la UNATC. De curând, el a urcat pe contul TNB de YouTube un program de întreținere corporală și mentală, un fel de power walking în sufragerie combinat cu niște fitness, totul pe ritmuri techno. 
Foarte mișto!

 

Yoga toată ziua  


N-o să te plictisesc cu toate beneficiile pe care le aduce yoga. O să-ți zic doar că multora le-a schimbat radical viața. Așa că dacă nu ai încercat până acum, e cazul să o faci, mai ales că nu-ți trebuie decât un covoraș și un ecran pe care să urmărești instrucțiunile și indicațiile live de la antrenorii de la Karuna Studio (zilnic, în fiecare dimineață și seară) sau pe cele de la Centrul de Yoga Ananda, care se desfășoară în fiecare dimineață. 

 

Super Fitness cu Alexandra Ioana Ojog


Alexandra Ioana Ojog este personal trainer de fitness și crossfit. Are un corp de invidiat și pur și simplu înnebunește pentru că nu mai are acces la sala de forță și fitness. De aceea a și început să filmeze ce antrenamente poți să faci în sufragerie pentru a avea un corp ca al ei. Le găsești pe pagina ei de Facebook.

 

Ieșim din autoizolare cu picioare mai puternice

Toată lumea neglijează picioarele în perioada asta. E mai ușor să faci flotări și abdomene și să ai impresia că ai făcut suficientă mișcare pentru o zi. De fapt, genuflexiunile sunt unele dintre cele mai sănătoase exerciții fizice pe care le poți face. Dezvoltă nu doar musculatura picioarelor, dar și pe cea a spatelui și a abdomenului. De asemenea, sunt extrem de sănătoase pentru că pun sângele în mișcare prin cea mai mare grupă de mușchi din corp. Jordan Yeoh e un antrenor de fitness urmărit de peste 5 milioane de oameni și îți arată cum poți să faci genuflexiuni în 20 de moduri, ca să nu te plictisești, dar și ca să-ți dezvolți musculatura într-un mod cât mai divers și creativ. Bineînțeles, găsești pe pagina lui și multe alte exerciții mișto pe care le poți face în sufragerie.

Învață MMA de la cei mai buni

 Evolve MMA este una dintre cele mai renumite săli de MMA din Asia. Are antrenori de top, campioni de MMA, de Muay Thai și din alte sporturi de contact. În general, lumea plătește bani buni pentru a se antrena aici. Dar, pentru că e pandemie și suntem cu toții mai buni, antrenorii de la Evole au început o serie de antrenamente LIVE pe care le poți face la tine în sufragerie, fără partener, bineînțeles: Evolve at Home

 Și antrenorii de la sala canadiană Joslin’s MMA au încă de la începutul lui martie o serie de clipuri foarte mișto cu antrenamente de striking pe care le poți face acasă. Fiecare durează în jur de o oră.

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile şi Nopţi