Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2020
TV

HISTORY marchează 75 de ani de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial prin difuzarea a 4 documentare tematice exclusive

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii HISTORY marchează 75 de ani de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial prin difuzarea a 4 documentare tematice exclusive Share HISTORY marchează 75 de ani de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial prin difuzarea a 4 documentare tematice exclusive


HISTORY® comemorează 75 de ani de la cea mai mare conflagrație mondială, prin difuzarea unor documentare speciale, în zilele de sâmbătă și duminică, 9 și 10 mai. Așadar, sâmbătă, telespectatorii vor putea viziona producții remarcabile care prezintă aspecte mai puțin cunoscute ale războiului, de la dependențele de droguri ale naziștilor în „Hitler și drogurile”, până la ideologia extremistă devenită religie în „Biblia naziștilor”. De asemenea, duminică, documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler” îl aduce în prim-plan pe Regele Mihai I în momentul crucial al „întoarcerii armelor”, iar „Ziua Z: Am luptat în Normandia” reconstituie începutul victoriei Aliaților pe Frontul de Vest.

 

„Hitler și drogurile”

Acest documentar difuzat în data de 9 mai, de la ora 13:00, explorează originea, impactul și efectele pe termen lung ale consumului de droguri sponsorizat chiar de stat, care a a contribuit la expansiunea și, în cele din urmă, la prăbușirea celui de-al Treilea Reich.

„Biblia naziștilor”

Al doilea documentar transmis tot pe 9 mai, de la ora 14:35, sondează psihologia statului nazist, dezvăluind substratul ocult al ideologiei național-socialiste. Din acest melanj bizar de legende, ritualuri, religie și povești, cel de-al Treilea Reich și-a creat propria sa credință, conducând o națiune către război și genocid.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler”

În acest documentar transmis pe 10 mai, de la ora 13:00, Regele Mihai spune una dintre cele mai curajoase povești despre războiul secret dus împotriva lui Hitler, dar și a lui Stalin, într-o producție care are la bază imaginile înregistrate de John Florescu, în cadrul unei sesiuni de discuții avute la reședința din București a fostului suveran. „Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.” – Așa începe povestea celei mai impresionante răsturnări de situație din Al Doilea Război Mondial, în care un rege de nici 23 de ani decide arestarea prim-ministrului Ioan Antonescu, renunțarea la sprijinul acordat Germaniei și alăturarea României Aliaților.

„Ziua Z: Am luptat în Normandia”

Dcumentarul care va putea fi urmărit pe 10 mai, de la ora 14:00, examinează modul în care Operațiunea Cobra le-a permis Aliaților să treacă în Franța, jucând un rol crucial pentru asigurarea victoriei acestora în campania din Normandia. Documentarul este construit pe baza fotografiilor de recunoaștere recent scoase la iveală, relizate în timpul bătăliei, precum și în zilele și săptămânile de după finalizarea acesteia.

Despre HISTORY®

HISTORY® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY® a fost lansată în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradusă în 37 de limbi. HISTORY® reprezintă principalul canal din portofoliul A + E Networks.

Televiziunea HISTORY® este disponibilă în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Akta-DCS, Digi, Orange TV, Telekom, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută