5 terase din țară pe care abia așteptăm să le revizităm după sfârșitul pandemiei

Am pierdut aproape toată primăvara din cauza pandemiei de COVID-19, dar am făcut ce trebuie și am #statacasă. Însă se pare că pe timp da vară lucrurile se vor mai relaxa și, în timp ce vor rămâne în picioare niște măsuri de distanțare socială, vom începe să ne reluăm viața de dinainte de pandemie. În mod normal, abia așteptăm să se întâmple așa și deja ne facem planuri în legătură cu ce terase și grădini de vară vrem să vizităm.


Visăm la acel moment când vom bea o bere rece în fiecare din aceste locuri. 

 

București - J’ai Bistrot

 

J’ai Bistrot este una dintre terasele verzi din oraș, pline de viață și vibe bun. Aici te simți tot timpul ca și când ești departe de aglomerația orașului și mai aproape de atmosfera tipică unei terase de la malul mării. Pe jos e pietriș și nisip, iar clientela e preponderent boemă și visătoare. Abia așteptăm să revenim la J’ai Bistrot.

Adresă: Calea Griviței 55

Telefon: 031.426.2047

Brașov - Aftăr Stube

Ne-a bucurat foarte mult apariția terasei Aftăr Stube, cu o vedere superbă spre Tâmpa. Sunt zile în care visăm să ajungem aici pentru a petrece o zi întreagă privind muntele și relaxându-ne în razele soarelui, poate și cu o carte sau o revistă în față. E cu siguranță printre primele locuri pe care o să le vizităm după pandemie.

Adresă:  Alecu Russo 2

Telefon: 0731.919.919

Iași - Cuib

Cuib este un proiect al Asociației Mai Bine și ar putea fi rezumat astfel: prima afacere socială din România ce are ca misiune promovarea consumului sustenabil. Este și restaurant cu bunătăți slow-food, raw-vegan, unde aproximativ 90% de ingrediente provin din România, dar este și o frumoasă terasă pe care abia așteptăm să o revedem deschisă.

Adresă: Gavriil Musicescu 14

Telefon: 0743.604.229

Timișoara - Craft Brewpub & Rooftop

Iată și un rooftop cu o priveliște frumoasă asupra centrului vechi din Timișoara. Zilele cu soare petrecute aici sunt memorabile. Bere bună, panoramă de poveste, dar produse atent create chiar sub ochii tăi, de la paste de casă și grătare făcute la cuptorul cu jar, până la bere și nectar de casă.

Adresă: Piața Iancu Huniade 3

Telefon: 0752.008.009

Cluj - Livada

Așa cum spune și numele, pe această terasă te simți întocmai ca într-o livadă. E un sentiment cum nu se poate de plăcut, mai ales într-o zi de vară, cu o băutură rece în față și nimic altceva de făcut, decât să încerci cât mai multe lucruri din meniu.

Adresă: Clinicilor 14

Telefon: 0722.111.115

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți