#bucharestoffline | București, oriunde: #workfromhome

8.30 Înainte de alarmă, mă trezește vocea bătrânei de la parterul blocului de vizavi care se ia de toți cei ce trec prin dreptul balconului ei.
Azi sunt polițiștii care au făcut imprudența de a se opri la o țigară în dreptul balconului ei: N-aveți trebă, leprelor, stați la țigară, lua-v-ar Satan, o să muriți de plămâni.

9.10 Cât îmi fac cafeaua mă izbește un damf de chimicale. Încep să mă simt ca un șoarece asfixiat. Deschid ferestrele larg. Proastă idee. De afară vine, de la fatomele în combinezoane trimise de primărie să dea cu dezinfectant în fața blocului. Miasma de chimicale e insuportabilă și, panicat, mă încalț să ies la ei. Abia deschid ușa și-l aud pe grasu' de la parter. Bă, grijania primăriei mamii vostre, ne gazați în case, pun lopata pe voi, teroriștilor!

10.30 Sunt în teleconferință la muncă și, când îmi vine rândul să vorbesc, se pornesc alarmele sirenelor de poliție și anunțurile cu Rămâneți în case! Abia apuc să dau pe mute că de la supermarketul de peste drum izbucnesc difuzoarele cu Păstrați distanța socială!

12.20 Scriu niște texte care trebuie predate urgent și, în pauze, trag voci, oprindu-mă din când în când pentru ca vecinul de la doi să termine de vorbit cu ăla de la trei: dă-o, bă, în mă-sa de urgență, abia am scăpat de tablagii ăia de la secția 20, voiau să-mi dea amendă că am ieșit să duc gunoiul, gunoaiele!

15.30 Stând în bucătărie și așteptând să dea în fiert a doua cafea pe ziua de azi, aud sub fereastră exclamații entuziaste într-o limbă străină. Da, da, tî panimaeși?! Ia niznaiu, Vania, daragoi! Mă bușește râsul : mna, că a început și invazia rusă acum, în plină pandemie, îmi trece prin cap.

18.10 Fumez pe balcon o țigară și mă bucur de ultimele minute de soare, când peste drum izbucnesc urletele celor doi taximetriști care se ceartă: Să-mi dai banii, bă, șaișpe milioane, lua-ți-aș familia în sabie! Mda, e o plăcere să muncești de acasă. Etc.

#bucharestoffline cu George Mihalcea, un bucureştean devenit dintr-un ploieştean, jurnalist de radio de 17 ani, cu 15 ani de Radio Guerrilla, convertit recent la Smart Radio, jurnalist de film la cinemap.ro, autor de proză scurtă la editura Trei, care iubeşte Bucureştiul - vorba lui Caragiale - cum iubeşte sclavul lumina şi orbul libertatea.