Experiente to kill for: de la Genesis prin Rodna

Cu toții avem lucruri sau experiențe pentru care ne-am dorit ca noul an să vină mai repede. Bineînțeles, e greșit să-ți trăiești viața fiind tot timpul în expectativă, dar nu despre asta este vorba aici, ci despre un wishlist cu chestii mișto, din care să se poată inspira oricine atunci când caută să-și facă mai interesant timpul care se scurge între două dorințe personale.

BERTI BARBERA - Muzician
Toți avem liste cu chestii pentru care trăim sau care ne sunt indispensabile în ceea ce ne-am propus să trăim. La mine, cea mai dramatică situație e cu Genesis, pe care i-am pierdut o dată în 2007 și pentru care am luat bilet în noiembrie 2020. E doar una din trupele vieții mele, despre care pot vorbi zile întregi și pe care o ascult cu mirare de fiecare dată. Iar pentru un concert de-al lor aș fi în stare să merg pe jos/înot până la Dublin, să deturnez un Ryanair, să-mi vând cajonul cel mai drag, chiar și să ascult un influencer timp de 5 minute. Bilete am, rămâne de văzut dacă îi văd pe 16 noiembrie sau altă dată. Numai să-i văd.

credit photo: alchetron

 DELIA MITRACHE – Redactor ZN
După o perioadă așa de lungă de stat în casă la etajul șapte, sincer, cel mai mult mi-aș dori să-mi obosesc picioarele într-o plimbare nesfârșită prin natură. Mă gândesc chiar ca odată ce o să fie posibil, să plec într-o drumeție și să iau la pas cărările șerpuite ale pădurilor de munte.  Am și găsit un traseu care pare a fi un adevărat maraton: pe creasta Rodnei, de la Pasul Rotunda până la Pasul Șetref sunt de străbătut vreo 56 de km, coborând de la o altitudine de 1284 de m la 817m. 

 credit photo: turist de Romania

 ȘTEFAN NECULAI - DJ Magic FM
Știu că mai e până în decembrie, dar într-o perioadă în care totul se anulează, noul Dune pare ceva sigur. Mereu mi-am dorit o ecranizare bună și n-am primit! Lasă, că unde nu a reușit David Lynch (pe unele cut-uri s-a semnat Alan Smithee de rușine), poate face Denis Villeneuve.  Dacă nu, recitim noi cărțile și ne folosim imaginația. Cu toate că nici un joc video bine pus la punct nu ar strica...

credit photo: Vanity Fair

 IOAN BIG - Publisher ZN
Nici nu-mi imaginez c-aş putea rata retrospectiva Andy Warhol de la Londra, cea mai cuprinzătoare expoziţie dedicată ‘Papei Artei Pop’ din ultimii ani întrucât conţine deopotrivă lucrări puţin cunoscute ori inaccesibile publicului aduse din colecţii private (seria de Drag Queens afroamericane şi hispanice, perucile lui Drella) şi unele dintre cele care l-au făcut celebru dar pe care nu poţi ajunge să le vezi decât dacă îţi dedici viaţa globetrotting-ului muzeal, din Slovacia şi Taiwan până în Toronto şi Lima. Este to kill for să le am sub ochi pe toate, din perspectiva biografiei artistului. În spaţiul Tate Modern, nu pe internet.

Andy Warhol