Cum va arăta ieșitul în oraș după pandemia de COVID-19

După 2 luni de izolare și distanțare socială am și uitat cum e să mai ieși în oraș, să te vezi cu prietenii la bere sau să iei masa la restaurant. Când vedem în filme oameni care se îmbrățișează sau care se înghesuie prin cluburi / baruri / cârciumi ne apucă crizele de anxietate și atacurile de panică. 
E greu de crezut că vom reveni prea curând la viața normală. E absolut sigur că după ce totul se va termina, cel puțin o perioadă ieșitul în oraș va arăta foarte diferit.

Iată care ar putea fi schimbările:     

Mai mult delivery & take away

Aplicațiile de delivery erau deja în trend pentru anul 2020, dar pandemia de COVID-19 ne-a arătat încă o dată de ce avem nevoie de ele mai mult ca oricând. E de așteptat ca toate localurile, dacă vor să supraviețuiască nu doar acestei perioade dar și celei care va urma, să intre în aplicațiile de food delivery sau să-și dezvolte propriile sisteme de livrare și take away. Chiar și restaurantele mai fancy au făcut acest lucru. Ambalajele vor deveni și ele mai creative, pentru a reprezenta un factor de diferențiere. 

Măști și dezinfectant în meniu 

 

Pentru ca restaurantele și barurile să-și redeschidă porțile va fi necesar pentru ele să-și facă rezerve de măști și dezinfectant. E mai mult decât o certitudine faptul că vor fi restricții pentru funcționarea lor, iar printre cele mai evidente sunt măștile și dezinfectantul la intrare, pe mese, la toalete… peste tot. 

Mesele se transformă în cubicles 

 

Suedia este printre singurele țări care nu au intrat complet în izolare. În mare parte viața acolo continuă aproape la fel. Lumea poate să iasă în oraș, chiar și în baruri, cluburi, dar există niște reguli de distanțare socială care sunt respectate. Între mesele din restaurante, de exemplu, s-a impus distanța obligatorie de cel puțin un metru, dar unele localuri au mers și mai departe și au pus ecrane protectoare, transparente, în jurul meselor. E posibil ca acesta să devină un model din ce în ce mai răspândit în multe alte țări.  

Tacâmuri și veselă de unică folosință  

 

O altă măsură la care ar trebui să ne așteptăm este aceea ca multe localuri să renunțe la vesela clasică și să treacă la cea de unică folosință. E posibil să se întâmple acest lucru și pentru că post-pandemie treaba asta ar putea să devină mult mai rentabilă, având în vedere că dezinfectarea veselei ar putea să devină mai complicată. În mod cert, halbele de bere vor trebui spălate mult mai bine, nu doar sub un jet de apă caldă, cum se întâmpla în majoritatea barurilor. 

Kituri ready to cook 

Pe lângă delivery, multe localuri se vor orienta și spre livrarea unor kituri ready to cook. Deja se întâmplă acest lucru chiar și în România. Lumea a redescoperit plăcerea de a găti acasă, de a folosi aragazul și cuptorul, așa că restaurantele vor urma trendul, dacă sunt smart. 

Material realizat de Gruia Dragmir, redactor Zile şi Nopţi