GILES ROBSON & Band @ Brașov Jazz & Blues Festival | Spectacole de calitate pentru oameni de calitate

Braşov Jazz and Blues Festival este, fără îndoială, cel mai aşteptat festival muzical de la poalele Tâmpei. Ideea acestui eveniment a apărut în 2013, pe fondul unui gol resimțit în viața cultural-muzicală a orașului Brașov.

Noi vă propunem o incursiune ce surprinde cele mai frumoase şi excepționale momente din ediția anterioară, cea din 2019.

GILES ROBSON & Band au performat în a doua zi a festivalului Braşov Jazz and Blues Festival.

 

Despre Giles Robson
Cu un stil unic, acest talent de clasă mondială vrăjeşte, pur şi simplu, orice audienţă. Vocea sa specială şi abilităţile de a-şi stăpâni perfect instrumentele l-au făcut faimos peste tot pe unde a concertat: Anglia, Rusia, Franţa, Olanda, Scoţia, Italia sau Elveţia, atât în show-uri individuale, cât şi în line-up-ul marilor festivaluri europene. Giles Robson este deja un nume important al scenei de blues din UK şi nu numai.

„Un talent fenomenal… Robson este un leader atât în a populariza muzicuţa în rândul generaţiei tinere, cât şi a satisface fanii clasici ai blues-ului care adoră să audă un maestru al genului” (Blues Revue Magazine, USA) sau „Blues-ul propus de Giles Robson poate fi descris ca unul extrem de rafinat. Acest om poate fi, cu siguranţă, cel mai bun muzicuţist al scenei contemporane” (The Daily Express) – sunt mărturii clare despre un muzician incântător.

În 2019 a câștigat alături de BRUCE KATZ, Premiul pentru Albumul Acustic al Anului în cadrul Galei Blues Music Awards in Memphis, și apoi a lansat în luna septembrie albumul solo ”Don’t Give Up On The Blues”.

Concertul poate fi urmărit integral chiar AICI :

 

Ediția a VIII-a Brasov Jazz & Blues Festival va avea loc la Brașov în perioada 5-8 noiembrie 2020.

„Brașovul este un oraș cu tradiție în organizarea de festivaluri de jazz, aceasta fiind întreruptă în 2009. Asociația Fanzin a dorit totuși să continue să ofere publicului spectacole de jazz de calitate, actuale, care să le satisfacă nevoile și să se ridice la nivelul așteptărilor lor. După teatru, stand-up și film, ne-am spus că ar trebui să completăm paleta și cu un festival de muzică. Astfel am ales jazz-ul și blues-ul. Prima ediție a fost una pilot și a avut loc în anul 2013. Atunci au fost doar două seri de muzică, însă ne-a plăcut atât de mult atmosfera evenimentului încât am decis să continuăm să îl organizăm. Uite că am ajuns la ediția a VIII-a”, a spus Mihaela Anuţoiu.

Anna Antal
Foto: Diana Bobeș