Stream for Free | Săptămâna 18 – 24 mai

DJ set - LiveStreaming din cele mai cool cluburi din Berlin

Pentru ca petrecerea să poată continua, dar de data aceasta din confortul și siguranța propriilor case, aproximativ 250 de cluburi din Berlin și-au adunat forțele și au venit cu o idee foarte cool pentru a ajuta sutele de artiști și miile de angajați ai cluburilor de noapte germane, care pe fondul crizei produse de pandemie au rămas fără loc de muncă.  În fiecare noapte, putem asculta live cele mai fresh playlisturi ale DJ-lor prin programul United We Stream.
Live-Stream-urile sunt transmise de fiecare dată dintr-o nouă locație, iar accesul este gratuit, deși colectivul Clubcommission solicită donații pentru a crea un fond care să sprijine localurile afectate, iar 20% din sumă va merge către artiști.

Luni, 18 mai, de la 19:00 până la miezul vom putea urmării reprezentațiile live, difuzate din SILENT GREEN. Artiștii prezenți la butoane se anunță a fi: LOTIC, Mr. Murray, Pantha du Prince, PARRA FOR CUVA, Ruede Hagelstein & Justin Evans și TARA NOME DOYLE.

A Streetcar Named Desire / Un tramvai numit Dorință - UK National Theatre


UK National Theatre ne oferă accesul gratuit la celebrul spectacol A Streetcar Named Desire, începând de joi, 21 mai, de la ora 21:00, ora României. Spectacolul va putea fi vizionat timp de o săptămână de la data publicării, pe canalul de YouTube  al instituției (https://www.youtube.com/user/ntdiscovertheatre) .
A street car named desire, o capodoperă atemporală scrisă de Tennessee Williams, piesa care i-a adus acestuia, în 1947, Premiul Pulitzer, reflectă în prim-plan o poveste tranșantă și sensibilă despre fragilitatea propriului univers pe care ni-l creăm pentru a supraviețui, pilonii care ne susțin întreaga punte emoțională, legături de sânge, violență, brutalitate și o dragoste nocivă. Regia impresionantă a lui Benedict Andrews a adus producției aprecierea criticilor de artă din toate colțurile lumii. Distribuția reunește nume celebre, de excepție: Gillian Anderson joacă rolul lui Blanche DuBois, renumită pentru rolurile sale în All About Eve, The X-Files, The Fall, Sex Education, Ben Foster (din Lone Survivor, Kill Your Darlings) interpretându-l pe Stanley și Vanessa Kirby (cunoscută din producțiile Julie, The Crown, Mission Impossible) în rolul Stellei.

 

Cendrillon - The Royal Opera House

Vineri, 22 mai, de la ora 21:00, ora României, The Royal Opera House difuzează pentru prima oară Cendrillon pe canalul propriu de YouTube și pe pagina oficială de Facebook a instituției. Înregistrarea va rămâne disponibilă până pe 4 iunie și va putea fi accesată în regim gratuit.

O adaptare sensibilă și romantică a mult iubitei povești pe care o știm cu toții încă din copilărie, Cenușăreasa. Cu premiera mondială pe 24 mai 1899, la Paris, Cendrillon a lui Jules Massenet, este o operă de tip fairy tale, în patru acte, compusă în jurul libretului scris de Henri Caïn, bazat pe povestea care surprinde viziunea lui Perrault, din 1698. Regizorul Laurent Pelly aduce un omagiu originilor de poveste ale operei, stabilindu-și literalmente producția într-o carte cu povești. Un scenariu clasic, emoționant, transpus într-o manieră comică și efervescentă, iar costumele neconvenționale, cu un design interesant și decorul amplu sunt pe măsură.  Bertrand de Billy dirijează spectacolul intrat în repertoriul Operei Regale încă din 2011. Distribuția strălucitoare și atipică, deopotrivă, le include pe Joyce DiDonato, favorita Operei Regale, drept Cendrillon, Alice Coote este prințul fermecător, Ewa Podlés prezentă într-o formă glorioasă, interpretând într-o notă plină de umor personajul negativ, mama vitregă cea snoabă, le vedem pe Madame de la Haltière și Eglise Gutierrez, în calitate de înțeleapta nașă zână (La Fée).

 

Cirque du Soleil Show

 

Vineri, 22 mai, începând cu 22:00, ora de difuzare a României, vom putea urmări, complet gratuit, un eveniment special marca Cirque du Soleil. Săptămâna aceasta se va continua seria de difuzări a celor mai importante show-uri, disponibile pe platforma dedicată companiei, CirqueConnect, un nou hub digital, dar și pe canalul de YouTube.

Avem la dispoziție și o mulțime de videoclipuri înregistrate în culise, înainte de ridicarea cortinei, unde acrobatul și make-up artistul Kyle Cragle ne explică, printr-un turorial, procedeul de realizarea al machiajului de circ, pas cu pas, în plus poți trage cu ochiul să vezi cum arată o zi obișnuită din viața artiștilor. Dacă vrei să adaugi un strop de amuzament exercițiilor fizice sau crezi că asta te-ar motiva mai mult, există chiar și CirqueFit, un program prin care te menții în formă, prezentat într-o manieră ludica, potrivită spiritului de circar.

Pe site sunt postate, sub forma unui colaj cu o durată de 60 de minute, cele mai impresionante momente din spectacole emblemă precum Crystal and Axel, One Night for One Drop, Singalong, KURIOS - Cabinet of Curiosities, ‘’O’’, LUZIA, Zed.

 

Don Giovanni – The Metropolitan Opera New York

The Metropolitan Opera, din New York, a ajuns la a zecea săptămână de free streaming, oferindu-ne și de această dată posibilitatea de a viziona un spectacol memorabil din arhivele online. În fiecare zi, pe website-ul MET, în România începând cu ora 2:00 AM, ne este pus la dispoziție câte un spectacol celebru de operă, valabil în regim gratuit timp de 23 de ore de la apariția pe site. Săptămâna aceasta  vom putea urmări Turandot a lui Puccini, Idomeneo de Mozart, Faust de Gounod, Un Ballo in Maschera de Verdi, dar programul complet și mai multe detalii găsim aici: https://www.metopera.org/user-information/nightly-met-opera-streams/

Vineri, 22 mai, se va difuza Don Giovanni, o înregistrare a spectacolului pus în scenă pe 16 martie 1978. Compus de Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, după mitul lui Don Juan, inspirat de principalele surse muzicale, literare și populare ale vremii, Don Giovanni, este în topul celor mai cântate opere din lume. Unul dintre cele mai carismatice personaje din toate timpurile ne aduce aproape o comedie neagră presărată cu fantezii și dorințe ascunse, un spectacol despre masculinitate și slăbiciunea în fața frumuseții și grației feminine, seducție, problema moralității și moravuri. Din distribuție fac parte: Joan Sutherland, James Morris în rolul lui Don Giovanni, și Gabriel Bacquier. Spectacolul este dirijat de Richard Bonynge.

 

Recomandări de DELIA MITRACHE