#romaniaoffline | Declarații de politicieni în starea de panică

Ca mai toată lumea, în starea de panică din ultima perioadă – fie că se numește ea stare de urgență, fie că-i zice stare de alertă – am fost mult mai atent decât de obicei la declarațiile politicienilor noștri. Am reținut câteva care – sfidând gramatica, logica sau bunul-simț – te lămuresc în privința nivelului aleșilor noștri.

 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: “În general, într-o maşină mergem familia care suntem.”

Marcel Vela, ministrul de Interne: “Au fost momente când întotdeauna ne-am gândit la dumneavoastră.” “Dacă omul nu are mască și strănută poate avea dosar penal.”

Victor Costache, fost ministru al Sănătății, despre asigurările medicale: La om „e ca la mașini”, toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO." Despre autism: Din cauza plecării părinţilor în străinătate, tot mai mulţi copii suferă de autism". 

Raluca Turcan, vicepremier: Agenți poștali din teritoriu propaghează știrea falsă...”.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: “Nimeni nu este mai responsabil pentru noi decât noi înșiși.”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, despre cum pot respecta actorii distanțarea socială: Ține de alegerea repertoriului. Una e distanţa socială în Romeo şi Julieta, alta e distanţa socială în Take, Ianke şi Cadâr. Bănuiesc că nu există o apropiere atât de mare între Take, Ianke şi Cadâr cum este între Romeo şi Julieta. În momentul în care alegi repertoriul trebuie să ai în vedere şi distanţarea socială între artişti.”

Text de George Mihalcea

#bucharestoffline cu George Mihalcea, un bucureştean devenit dintr-un ploieştean, jurnalist de radio de 17 ani, cu 15 ani de Radio Guerrilla, convertit recent la Smart Radio, jurnalist de film la cinemap.ro, autor de proză scurtă la editura Trei, care iubeşte Bucureştiul - vorba lui Caragiale - cum iubeşte sclavul lumina şi orbul libertatea.