5 cafenele din București care s-au deschis deja, în regim de takeaway

După 2 luni de stat în casă și ieșit pentru mișcare și cumpărături doar în imediata apropiere a casei, a venit și „marea relaxare”, ceea ce înseamnă că avem voie să ne reluăm plimbările prin oraș, bineînțeles, cu responsabilitate și respectând regulile de distanțare socială. Dar ce e o plimbare prin oraș fără o cafea bună la to go? Chiar dacă terasele și restaurantele nu s-au redeschis încă, există câteva locuri din București care primesc deja clienți în regim de takeaway.

Deci, iată 5 cafenele de la care te poți înarma cu o cafea bună pentru primii pași prin Bucureștiul de după starea de urgență. 

Artichoke

 

Pe perioada stării de urgență, Artichoke s-a reinventat și s-a transformat temporar într-un fel de băcănie cu produse cool, bio, organice, artizanale, homemade etc. Acum, începe să revină la vechile obiceiuri, adică la a-și servi clientela cu cafea bună, la to go, pentru plimbările din zonele Calea Victoriei, Cișmigiu, Sala Palatului.    

Adresă: Calea Victoriei 45

Facebook: facebook.com/artichokesocialhouse

Origo

Cei mai pretențioși cafegii pot ieși din sevraj, pentru că Origo și-a pus în acțiune espressoarele. Deci, pe Lipscani 9 a început din nou să miroasă a cafea bună. Treci pe aici să-ți iei o cafea la to go dacă plănuiești o plimbare prin zona Centrului Vechi, Palatul Parlamentului, Cișmigiu sau Parcul Izvor.

Adresă: Lipscani 9     

Facebook: facebook.com/pg/OrigoCoffee

CPWHF - Coffee Place With Honest Food

Micul coffee shop cu „mâncare onestă” din zona de nord a Bucureștiului își așteaptă și el clienții cu cafea bună la to go. Face treaba asta de ceva vreme, pentru clienții din zonă, respectând toate normele de igienă recomandate de autorități. De ținut minte atunci când vrei să-ți bei cafeaua la o plimbare pe străduțele dintre sos. Kiseleff și bld. Aviatorilor.

Adresă: Popa Savu 73

Facebook: facebook.com/cpwhf

Saint Roastery

În perioada stării de urgență, cei de la Saint Roastery s-au ocupat mai mult de livrări, dar și-au preparat și propriul cold brew, Fat Cat. Acum și-au deschis larg porțile, dar doar pentru takeaway. Deci, poți să le încerci Fat Cat-ul sau să-ți iei un cappuccino cald și alte bunătăți care să-ți facă mai frumoasă plimbarea prin zona Piața Victoriei.

Adresă: Maltopol 26

Facebook: facebook.com/saintroastery

BOB Coffee Lab

Și BOB Coffee Lab le-a pus la dispoziție cu pachete de cafea de calitate bucureștenilor aflați în autoizolare, dar odată cu relaxarea și-au încălzit și ei espressoarele pentru a-i alimenta cu energie pe cei care doresc să-și plimbe picioarele prin parcul Herăstrău, prin jurul Televiziunii Române sau a Arcului de Triumf.

Adresă: Piața Charles de Gaulles 3

Facebook: facebook.com/bobcoffeelab

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți