Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2020
Artă & Cultură Viața Orașului

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 – Ce nu poți lăsa în urmă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii POVEȘTI LA REPLIKA 2020 – Ce nu poți lăsa în urmă Share POVEȘTI LA REPLIKA 2020 – Ce nu poți lăsa în urmă


Citește și:

Într-o perioadă tensionată și incertă, care ne obligă să ne chestionăm rolul și rostul, ne întoarcem la spectacolele care ne-au trasat harta devenirii. Ca să mergem mai departe, revizităm online ce nu putem lăsa în urmă.

Ediția de anul acesta a Poveștilor la Replika creează o legătură emoțională densă cu istoria în mișcare a Centrului de Teatru Educațional Replika.

Vă invităm să ne urmăriți online, în fiecare seară de la ora 20:00, pe pagina noastră de Facebook. Ce bine că nu v-ați săturat de online…

Acasă
25 mai, ora 20:00, 1h30
Teatrul Ion Creangă, București

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

Acasă a marcat fundamental începutul direcțiilor de cercetare și practică în teatrul educațional din România, influențând hotărâtor creații de artă comunitară ulterioare. Spectacolul a creat un spațiu de reprezentare celor nereprezentați și a dat voce celor puțin auziți: a adus pe scena unui teatru de stat nouă adolescenți și copii care locuiau pe stradă și care construiau o lume violentă și vulnerabilă. O lume frântă între deziluzie și speranță.

După spectacol, la ora 21.30, vă invităm să participați la o dezbatere cu echipa spectacolului, moderată de Mihaela Michailov, pe pagina noastră de Facebook.

 

Familia Offline
26 mai, ora 20:00, 1h, AG
Centrul Replika

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

Spectacolul sutelor de mii de copii care trăiesc fără părinți, Familia Offline vorbește despre realitatea dureroasă a migrației forței de muncă, așa cum doar copiii o pot povesti. Cu inocență, umor, tandrețe și sfâșietoare însingurare.

Spectacolul a fost creat în urma unor ateliere de teatru educațional, începute în 2012 la Școala 55 din cartierul Republica, cu eleve și elevi din clasele primare și gimnaziale. Prezentare studiu de Oana Stoica – Sociologia migrației. Teorii și studii de caz românești de Remus Anghel și István Horváth

Față de drepturi
27 mai, ora 20:00, 1h10, AG
Centrul Replika

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

Față de drepturi este un spectacol de teatru educațional și participativ, care pornește de la câteva dintre drepturile fundamentale din Convenția Drepturilor Copilului: dreptul la educație, dreptul la asistență socială, dreptul la libertatea de gândire, dreptul copilului de a nu fi supus unor forme de violență, abuz sau exploatare. Prezentare carte de Oana Stoica – Învățare de Tara Westover

Ca pe tine însuți
28 mai, ora 20:00, 1h30, +14
Teatrul Mic

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

Ca pe tine însuți e o parabolă contemporană despre durerea dispariției în tăcere. Despre sutele de oameni fără adăpost care mor în fiecare iarnă în București. Despre nevoia de iubire căptușită cu spaima de a fi atins. Pentru că orice atingere înseamnă apropiere. Și orice apropiere anticipează o suferință în plus. În lumea nevăzuților sub paltoane și pături zdrențuite, a iubi e frică.

Prezentare carte de Oana Stoica: Vânători-culegători de Maria Manolescu

 

WORK. NO TRAVEL // live online
26 mai, 22:00, 2h
Asociația ADO & Replika

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

WORK. NO TRAVEL vorbește azi, în mijlocul crizei sanitare mondiale, despre greutățile, nedreptățile și inegalitățile cu care cei plecați la muncă se confruntă iar și iar. Sunt istorii personale și politice despre reziliență, resurse limitate, lipsa unui viitor sigur. 
În pragul unei crize mondiale economice și politice, spectacolul nostru îndeamnă la solidarizare cu toți cei care migrează în căutarea unui loc de muncă. 

Participarea este exclusiv online, pe platforma Zoom, și necesită o rezervare prealabilă. Ai nevoie de un dispozitiv cu o conexiune bună la net, cameră web și microfon funcționale.
Spectacolul este PARTICIPATIV. Vei primi un text pe care îl vei avea de citit în timpul spectacolului.

Teatru nou la tine acasă – Play Unlimited #TIFF
Cumpărând un bilet, ne ajuți să mergem mai departe, susții Centrul Replika și activitatea noastră. Mulțumim TIFF Unlimited pentru solidarizare și susținere & Iuliei Popovici pentru inițiativă!

Limite
Centrul Replika
#TIFFunlimited #bilet

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre și care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple. Spectacolul pornește de la acest caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, discrepanțe și încercări de reformare. 

Call rezidență trupe adolescenți

Așteptăm cu interes pe adresa noastră de email aplicațiile tuturor trupelor de adolescenți care vor să pună în scenă un spectacol de teatru pe tema violenței.
Termen limită: 1 iunie
Anunț selecție: 15 iunie
Mai multe detalii
#cofinanțatAFCN

POVEȘTI LA REPLIKA 2020 - Ce nu poți lăsa în urmă

Bogdan Bogdănoiu în Mi-e rușine, dezvoltat în cadrul RAR

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută