Berti Barbera și Nicu Patoi@ Brașov Jazz & Blues Festival | Spectacole de calitate pentru oameni de calitate

 

Braşov Jazz and Blues Festival este, fără îndoială, cel mai aşteptat festival muzical de la poalele Tâmpei. Ideea acestui eveniment a apărut în 2013, pe fondul unui gol resimțit în viața cultural-muzicală a orașului Brașov.

Noi vă propunem o incursiune ce surprinde cele mai frumoase şi excepționale momente din ediția anterioară, cea din 2019.

BERTI BABERA & NICU PATOI au lansat în premieră la Brașov albumul ”Blue Drops” și au deschis astfel BRAȘOV JAZZ & BLUES FESTIVAL, ediția a VII-a!

”Blue Drops” este poate cel mai bun produs de blues acustic apărut până acum în România, din partea a doi dintre cei mai titrați muzicieni: Berti Barbera și Nicu Patoi. 

Este cel de-al cincilea album al duetului și conține 10 cover-uri ale unor piese cântate de Bob Dylan, Mississippi Fred McDowell, Sam Cooke sau Bob Howard & His Boys pintre alții, dar și 6 interludii realizate de cei doi artiști. Alături de Berti Barbera la voce, percuție și muzicuță și Nicu Patoi la chitare, pe acest disc participă ca invitați pianistul Bruce Katz, Decebal Bădilă la chitară bas, Cristian Soleanu la saxofon, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și Sebastian Burneci la trompetă.

Și cum lansarea nu se putea întampla decât într-o zi la fel de atipică, toții spectatorii festivalului Braşov Jazz and Blues Festival au avut astfel ocazia de a savura o captivantă colecție de piese blues, abordate divers și modern, cu umor și virtuozitate, în binecunoscuta manieră de duet, acustic.

O delectare pentru orice iubitor de specialități muzicale, o bucurie pentru oricine primește divertismentul de calitate și arta muzicală cu deschidere.

Concertul poate fi urmărit integral chiar AICI :

Ediția a VIII-a Brasov Jazz & Blues Festival va avea loc la Brașov în perioada 5-8 noiembrie 2020.

„Brașovul este un oraș cu tradiție în organizarea de festivaluri de jazz, aceasta fiind întreruptă în 2009. Asociația Fanzin a dorit totuși să continue să ofere publicului spectacole de jazz de calitate, actuale, care să le satisfacă nevoile și să se ridice la nivelul așteptărilor lor. După teatru, stand-up și film, ne-am spus că ar trebui să completăm paleta și cu un festival de muzică. Astfel am ales jazz-ul și blues-ul. Prima ediție a fost una pilot și a avut loc în anul 2013. Atunci au fost doar două seri de muzică, însă ne-a plăcut atât de mult atmosfera evenimentului încât am decis să continuăm să îl organizăm. Uite că am ajuns la ediția a VIII-a”, a spus Mihaela Anuţoiu.

Anna Antal
Foto: Diana Bobeș