„Farmecul discret al amintirii”, regia Dragoş Galgoţiu – online la Teatrul Odeon

Seria “Mari spectacole @Odeon” continuă joi, de la ora 18,00, cu “Farmecul discret al amintirii”, în regia lui Dragoş Galgoţiu, un proiect de rememorare extrem de subiectiv a unor aventuri teatrale.

„Spectacolele de teatru sunt imaginate pentru scenă, au nevoie să respire pe scenă. Atunci când sunt alungate de acolo, spectacolele mor. Fotografiile, înregistrările video, sunt documente importante dar sunt lipsite de viaţă. Singura formă vie a spectacolelor alungate de pe scenă poate exista doar în memoria noastră”, a spus Dragoş Galgoţiu, într-un comunicat transmis de Teatrul Odeon.

Potrivit organizatorilor, „Farmecul discret al amintirii” este un proiect regizat de Dragoş Galgoţiu prin care acesta aduce din nou în scenă şapte dintre spectacolele pe care le-a montat.

„Mă seduce gândul că ar fi posibil să existe modalităţi de a descrie experienţe pierdute inventând un limbaj al memoriei. Cred că este posibil, dar numai dacă acceptăm că o asemenea aventură este inevitabil extrem de subiectivă. ‘Farmecul discret al amintirii’ e o încercare de a imagina această limbă a memoriei, pentru că sunt convins că nu doar eu am nevoie de o asemenea seducătoare experienţă”, a mai spus Dragoş Galgoţiu.

Eseul video cuprinde secvenţe din spectacolele „Casanova”, după „Memoriile lui J. Casanova de Seingalt, scrise de el însuşi”, „Epopeea lui Ghilgameş”, „Hamletmachine” de Heiner Muller, „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” de Bertolt Brecht, „Viaţa e vis”, după Calderon de la Barca, „Kafka. 5 Vise”, după texte de Franz Kafka, „Hamlet” de William Shakespeare.

Spectacolul „Farmecul discret al amintirii” va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon şi pe canalul de Youtube şi va rămâne disponibil online, precizează organizatorii. 

Teatrul Odeon este alături de voi în aceste zile delicate, în care vă îndemnăm să aveți grijă unii de ceilalți. #stamacasa