JK Rowling, autoarea seriei ”Harry Potter”, lansează o nouă carte pentru copii, gratis. Primele două capitole pot fi deja citite

 

Romanul este intitulat The Ickabog și va fi lansat oficial în luna noiembrie a acestui an. Autoarea va dona veniturile obținute din drepturile de autor pentru a ajuta grupurile care au fost afectate de pandemia de coronavirus, însă până atunci aceasta a anunțat că va publica săptămânal capitole din volum, încurajându-i pe copii să realizeze ilustrațiile acestuia. 

JK Rowling a început să scrie ”The Ickabog” în timp ce se afla pe ultima sută de metri cu seria ”Wizarding World” și intenționa ca această carte să fie trimisă la tipar după lansarea ultimei părți din seria ”Harry Potter”.

Totuși, manuscrisul a fost abandonat timp de zece ani.

 ”The Ickabog” este o carte de sine stătătoare, fără să aibă vreo legătură cu intriga din Harry Potter.

 


Această carte poate fi citită gratuit pe site-ul https://www.theickabog.com/ și va fi publicată treptat, pe capitole, până la 10 iulie. Și asta nu e tot. Există și un concurs de ilustrație pentru copii.
Îndemnul scriitoarei: "I want to see imaginations run wild!"

Acestea sunt doar câteva din ilustraţiile trimise

credit photo: Daily Mail

Acest roman fantasy este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani. Cartea conține pilde şi învăţături despre adevăr și despre abuzul de putere, a anunțat J.K. Rowling însăși pe contul ei de Twitter.

Autoarea a publicat ieri în mediul online primele două capitole ale noului său roman fantasy. Acestea se intitulează King Fred The Fearless şi The Ickaborg şi pot fi ,,răsfoite" accesând acest site. 

Lectură plăcută

credit photo header: Daily Mail

Anna Antal