Dock in Absolut @ Brașov Jazz & Blues Festival | Spectacole de calitate pentru oameni de calitate

Braşov Jazz and Blues Festival este, fără îndoială, cel mai aşteptat festival muzical de la poalele Tâmpei. Ideea acestui eveniment a apărut în 2013, pe fondul unui gol resimțit în viața cultural-muzicală a orașului Brașov.

Noi vă propunem o incursiune ce surprinde cele mai frumoase şi excepționale momente din ediția anterioară, cea din 2019.

Seară de jazz internațional

Duminică, 3 noiembrie, ora 19.00 la
Teatrul Sică Alexandrescu Brașov am avut plăcerea de a asculta extraordinarul trio Dock in Absolut (Luxemburg/Belgia)

DOCK IN ABSOLUTE este un trio din Luxemburg și Belgia, compus din Jean-Philippe Koch – pian, David Kintziger – bas și Michel Mootz – tobe. Ei combină diferite stiluri de jazz progresiv, clasic și rock. Muzica lor este variată, puternică și bogată. Trio-ul și-a prezentat muzica la multe festivaluri și evenimente, printre care Festivalul de Jazz din Tokyo, Festivalul Internațional de Jazz din Hong Kong, Festivalul de Jazz din Edinburgh, Festivalul de Jazz din Liverpool, Festivalul de Jazz de la Paris à la Cité, Festivalul Jarasum Int’l Jazz, Jazz Au Chellah, Ottawa Jazz Festival, Festivalul de Jazz May Penza, Festivalul Internațional de Jazz Beishan, Festivalul de Jazz de la Yokohama, Jazz Marathon din Bruxelles, Stuttgart Musikfest, Festivalul Jazz de la Südtirol, Festivalul de Jazz Aglan, etc.

 

Concertul poate fi urmărit integral chiar AICI :

 

Ediția a VIII-a Brasov Jazz & Blues Festival va avea loc la Brașov în perioada 5-8 noiembrie 2020.

„Brașovul este un oraș cu tradiție în organizarea de festivaluri de jazz, aceasta fiind întreruptă în 2009. Asociația Fanzin a dorit totuși să continue să ofere publicului spectacole de jazz de calitate, actuale, care să le satisfacă nevoile și să se ridice la nivelul așteptărilor lor. După teatru, stand-up și film, ne-am spus că ar trebui să completăm paleta și cu un festival de muzică. Astfel am ales jazz-ul și blues-ul. Prima ediție a fost una pilot și a avut loc în anul 2013. Atunci au fost doar două seri de muzică, însă ne-a plăcut atât de mult atmosfera evenimentului încât am decis să continuăm să îl organizăm. Uite că am ajuns la ediția a VIII-a”, a spus Mihaela Anuţoiu.