TIFF 2020: ar fi urmat 10 zile de neuitat

Într-un an normal, astăzi s-ar fi deschis TIFF 2020. Ne-am fi reîntâlnit pentru a 19-a oară în Piața Unirii din Cluj, unde organizatorii ne-ar fi urat un “bun venit“ din toată inima. Sigur aveam nevoie de pelerine, fiindcă urmează să plouă puțin la Cluj-Napoca. Ar fi urmat 10 zile de neuitat.

Dar cum întâlnirea noastră cu TIFF-ul s-a amânat un pic, iată ce putem vedem în perioada următoare pe TIFF Unlimited: un weekend cu filme bune, un nou episod InspiraTIFF și goodies cu #dordeTIFF din shop.tiff.ro

Music & Love: CineLatino Weekend: 30-31 mai

Sâmbătă, 30 mai, 21.00. Chavela (https://unlimited.tiff.ro/chavela-2017)

Regia: Catherine Gund, Daresha Kyi
Portretul fascinant al unei vieți tumultoase. De-a lungul unei extraordinare călătorii, care a început pe străzile din Costa Rica, Chavela Vargas a devenit o emblemă a Mexicului, iubită pentru patosul și profunzimea muzicii sale. Iată povestea ei de icon rebel, cu momentele ei de grație, dar și cu cele de cădere, cu pasiunile ei, inclusiv relația cu pictorița Frida Kahlo.
Berlinale 2017, Secțiunea What's up, doc?, TIFF 2017

Duminică, 31 mai, 21.00. El Incendio/ The Fire

Regia: Juan Schnitman. Pe ultima sută de metri înaintea de semnarea contractului pentru primul lor apartament, Lucía şi Marcelo scot 100.000 de dolari de la bancă. Semnarea contractului se amână însă pe a doua zi. Următoarele 24 de ore, cu banii ascunși în casă, vor dezvălui adevărata natură a dragostei lor, criza în care se află, dar şi violenţa care zace în interior. Trofeul Transilvania, TIFF 2015

Bad Hair/ Pelo malo

Regia: Mariana Rondón. Junior are 9 ani şi un păr cârlionţat, rebel. Vrea să şi-l îndrepte pentru poza din albumul de an, preocupat să arate ca un star pop la modă. Asta deschide un conflict cu mama sa, care simte cum lumea îi fuge de sub picioare când ghicește în fiul ei primele impulsuri homosexuale.
Trofeul San Sebastian, 2013, Supernova, TIFF 2014
*Disponibil pentru abonați, din 30 mai

InspiraTIFF

"La un moment dat, numele meu era Mister Five. Pentru că, de fiecare dată când mi se cerea să spun ce îmi doresc, spuneam: cinci. Cinci la sută din PIB pentru Educație, nimic altceva..."

Mircea Miclea, una dintre cele mai importante voci din educație în România, fost ministru al Educației, continuă seria interviurilor InspiraTIFF cu Mihnea Măruță pe TIFF Unlimited. Dialogul va fi accesibil gratuit pe unlimited.tiff.ro, de oriunde din lume, luni, 1 iunie, de la ora 20.00. Abonații platformei îl pot viziona oricând.

Play Unlimited: teatru nou la tine acasă

Spectacolele de teatru au premiera în fiecare marți și joi, de la 20.00, și sunt disponibile oriunde în lume. Biletul costă 30 de lei per vizionare (afișat în $) și înseamnă un sprijin important pentru comunitatea artiștilor independenți.

Marți, 2 iunie, 20.00. Reflection

Regia: Cristina-Andreea Ion
Cu: Cristina-Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragoș Olaru, Andra Mirescu.
O poveste impresionantă, lipsită de cuvinte, cu păpuși în mărime naturală și actori. O femeie și un bărbat își trăiesc a doua tinerețe în grădina casei, încercând să treacă peste experiența care i-a înstrăinat. Suferința prezentului reînvie bucuria trecutului.

Bilete: https://unlimited.tiff.ro/products/reflection

Joi, 4 iunie, 20.00. Dorian

Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu. Cu: George Albert Costea. Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu, Mizdan, Adrian Câmpean, Alma Cazacu

Spectacolul de dans contemporan se construiește plecând de la o premisă pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. La ora 8.00.

Bilete: https://unlimited.tiff.ro/products/dorian

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de filme cu peste 130 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. 
Detalii pe unlimited.tiff.ro

The festival must go on. Anytime. Online.