7 gusturi pe care sper să le redescopăr în București

7 gusturi pe care sper să le redescopăr în Bucureștiul lui iunie 2020, după (apoca)lipsa teraselor și restaurantelor.

Pe 1 iunie s-au deschis terasele. În luna iunie se vor deschide și restaurantele. Sigur, cu măsuri de distanțare socială, cu reguli sanitare stricte, dar se deschid. Așa ne promit politicienii. Deci, să fim precauți, circumspecți. Și totuși, îmi dau seama, niciun politician nu mă poate împiedica să visez la reîntoarcerea la normal. Așa că abia aștept...

Jazz Book

1. Abia aștept s-o iau pe jos sau cu bicicleta prin Cotroceni, pe străduțele liniștite și ocolite de mașini și să mă opresc să mănânc pastele mele preferate din meniul de la Jazz Book, cele cu spanac și nuci, cu sos alb. E ceva în combinața asta, și nu cred că-i doar uleiul de trufe presărat subtil pe deasupra. Apoi să cer un Campari și să fiu întrebat: ca de obicei, la 50 de mililitri, cu un cub de gheață și-o felie de portocală?

Trattoria Don Vito Ristorante

2. Abia aștept să trec prin Mendeleev, pe la Don Vito, să mănânc o porție din spaghetele casei, Don Vito, cu creveți, calamar, dovlecei, roșii cherry, usturoi și pepperoncino. Și cu mult ulei picant.

Din meniul Taj Indian Restaurant

3. Abia aștept să ajung la Taj, indianul de lângă Monitorul oficial, și să mănânc Phall, cea mai iute mâncare pe care am gasit-o până acum în București, amestecul de carne de miel fragedă și combinația aia dementă de condimente și plante aromatice din care nu lipsesc turmericul, chimionul, coriandrul, ghimbirul și ardeii iuți.

Terasa Die Deutsche Kneipe

4. Abia aștept să dau o fugă la Die Deutsche Kneipe, în Dorobanți, să mă răsfăț cu Flammkuchen (plăcinta alsaciană, versiunea nemțească a pizzei italienești). Și să beau o bere albă dintr-o halbă scoasă de la gheață.

Baba Ganoush

5. Abia aștept să merg la Gedo, sudanezul din zona Foișorul de Foc, să mă înfrupt din kabab-ul picant, din Tabouleh și Baba Ganoush, și să mă răsfăț apoi cu ceaiul ăla atât de aromat încât îi păstrezi aroma în nări toată ziua.

Ceai La Vlaicu

6. Abia aștept să mă pot plimba din nou pe Dacia și să mă opresc în ceainăria La Vlaicu, să beau ceai negru cu scorțișoară – neapărat cu miere - sau Good Evening, amestecul de ierburi relaxante numai bun de băut seara. Și să mă prindă înserarea citind pe scaunele împletite în grădina ferită de nebunia de zgomote din oraș.

Gelato D’Amore

7. Abia aștept să ajung la noua gelaterie Gelato D’Amore, de pe Știrbei Vodă, și să mănânc, sub soarele torid al verii, ciocolată, limone și caramel sărat.

Abia aștept să pot gusta din nou Bucureștiul.