O nouă platformă dedicată promovării proiectelor culturale

Platforma Raiffeisen Art Proiect, “Stagiune Virtuală”, a fost creată pentru a promova proiectele culturale și artiștii sprijiniți de Raiffeisen Bank.

Initiativa băncii aduce mai aproape de public prin mijlocirea spațiului online creații artistice valoroase, pe de o parte. Pe de altă parte, promovează artiștii aflați într-o perioadă dificilă, propunând o soluție ca ei să își continue activitatea în contextul restricțiilor impuse de distanțarea socială. Mai mult, mediul online permite să depășim limitări geografice și oferă acces la evenimentele live, de oriunde ne-am afla, pentru o întâlnire privilegiată cu creația artistică. 

Platforma este structurată pe patru secțiuni: Teatru – cu spectacole live și înregistrări; Muzică – cu recitaluri și concerte; Explorator – cu proiecte de frontieră culturală care ilustrează diversitatea frumuseții și a formelor ei de manifestare și Conversații – scurte filme și interviuri cu artiști sau sesiuni de chat live cu artiștii, pentru un dialog privilegiat și inedit. 

La secțiunea Teatru, până pe 5 iunie, se poate vedea online, gratuit, spectacolul ABSOLUT! dupa Ivan Turbincă, de Ion Creangă, cu Marcel Iureș în distribuție.

„Marile școli de film își învață scenariștii și regizorii să povestească. Să spună povești. Câți dintre noi au mai apucat să audă în copilărie povești spuse, nu citite? Poveștile s-au sfărâmat, s-au facut praf și pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece și telenovele. Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepasare.” – Alexandru Dabija.

Distribuție: Marcel Iures
Regizor: Alexandru Dabija
Foto: Alexandru Iures
Producție: Teatrul Act

Link vizionare spectacol: https://art.raiffeisen.ro/teatru/absolut/