Concert special al violonistului Alexandru Tomescu, live pe pagina Facebook Qreator

Astăzi, de la ora 19:30, publicul pasionat de muzică clasică poate urmări live, pe pagina Facebook a Qreator, un concert al violonistului Alexandru Tomescu. Concertul face parte din seria de evenimente online Qreator – Home Together Edition.

În cadrul recitalului, artistul va interpreta, la vioara Stradivarius Elder-Voicu, lucrări de referință semnate de Johann Sebastian Bach, Niccolò Paganini, Eugène Ysaÿe, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Grażyna Bacewicz și Fritz Kreisler.

Despre Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români. De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări, și a câștigat numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică (Marguerite Long – Jacques Thibaud, George Enescu, Paganini or Sarasat). Pentru virtuozitatea lui, a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național. Atunci, a promis că îi va face sunetul auzit de către toți românii.

Alexandru Tomescu a cântat pe cele mai renumite și râvnite scene de concert: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory sau Concertgebouw (Amsterdam).

Despre Qreator și seria Qreator – Home Together Edition

Qreator este spațiul creativilor și creatorilor, construit să aducă oamenii împreună. Este locul potrivit pentru cei care inovează, care sunt inspirați și duc inspirația mai departe. Un loc al oamenilor pasionați de artă, tehnologie și creativitate. Seria Qreator – Home Together Edition reprezintă o scenă, un punct de întâlnire între artiști și publicul lor în această perioadă și încurajează publicul să rămână conectat la evenimentele culturale prin concertele, spectacolele de teatru sau talk-urile organizate exclusiv pe Facebook Qreator. Participarea la evenimentele online nu presupune niciun cost din partea spectatorilor.